Parking servis neustavno naplatio 225.646, nema vraćanja para! - Volim Podgoricu

Parking servis neustavno naplatio 225.646, nema vraćanja para!

Podgoričko preduzeće Parking servis, tokom prethodne tri godine, od građana je neustavno naplatio 225.646 eura po osnovu doplatnih karata.

To je iz podgoričkog preduzeća saopšteno Dnevnim novinama. Ipak, oni koji su platili te kazne neće moći da računaju na povrat novca jer, prema riječima pravnika, nije dozvoljena retroaktivna primjena odluka Ustavnog suda.

Od građana je najviše novca uzeto 2012. godine, kada su na osnovu doplatnih karata oni platili čak 105.411 eura. Sa druge strane, u godišnjem izvještaju za 2013. godinu navodi se da je servis, po istom osnovu, prihodovao skoro 58.735 eura. 

Advokat Zdravko Begović je ranije, komentarišuši odluku Ustavnog suda, rekao Dnevnim novinama da se pretrpljena šteta sada ne može nadoknaditi.

“Odluke Ustavnog suda se ne primjenjuju retroaktivno, i ono što je plaćeno ne može biti vraćeno. Ali nikada nije kasno i sada ne treba plaćati kazne koje službenici Parking servisa ostavljaju za neplaćeno parking mjesto. Ovo je dokaz da svi treba da budemo aktivni kada vidimo da je nešto neustavno”, kazao je Begović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com