Održano “Bošnjačko veče” u Hotelu Ramada - Volim Podgoricu

Održano “Bošnjačko veče” u Hotelu Ramada

„Bošnjačko veče“ održano je u hotelu Ramada u organizaciji Foruma žena Bošnjačke stranke OO Podgorica i Tuzi i još jedna je aktivnost u nizu koja dokazuje da, kako se navodi u saopštenju, ova politička organizacija ima budućnost. 

Mladi ljudi, puni elana, odlučni u namjeri da istraju u očuvanju bošnjačke kulturne baštine predstavili su mnogobrojnoj publici svoj dosadašnji rad. 

„Žene Bošnjačke stranke su spremne odgovoriti svim društveno-političkim izazovima koje donosi sve dinamičnije vrijeme. Naša agilnost ogleda se i rastu od 67% uvećanja broja članica našeg Foruma“, poručile su članice Sanela Ramović i Elvisa Redžematović prilikom izlaganja aktivnosti koje je sprovodio Forum žena.

Folklorni ansambal „Vrelo Ibra“ iz Rožaja je svojim lakim i uigranim koracima predstavio tradicionalne bošnjačke igre iz Sandžaka, dok je izvođač sevdalinki Esad Merulić izveo dvije pjesme. 

Djevojke iz hora medrese „Mehmed Fatih“ su se milozvučnim glasovima predstavile publici sa dvije ilahije. 

Epilog večeri je bilo obraćanje predsjednica Foruma žena OO Podgorica i Tuzi, Anese Ramović i Amele Babačić Hamadouche koje su uz zahvalnost na prisustvu obećale da će se i u budućnosti okupljati sličnim povodima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com