PRELAZNA VLADA: DF vjeruje u dogovor sa Krivokapićem - Volim Podgoricu

PRELAZNA VLADA: DF vjeruje u dogovor sa Krivokapićem

Nakon dvosatnih razgovora  predstavnika opozicionih parlamentarnih stranaka u Crnoj Gori sa predstavnicima Socijaldemokratske partije o prelaznoj vladi, u DF-u su uvjereni kako može doći do pregovora, dok SDP ponavlja da prelazna vlada nije prioritet, te da će odgovor da li su prijedlozi opozicije prihvatljivi saopštiti nakon predsjedništva stranke, najkasnije za nedjelju dana. 

“Mi smo danas insistirali na onome što nam je zajedničko, konstatovali smo razlike koje postoje među nama. Nijesmo jedni drugima spremali nikakve zamke, nego smo potpuno otvoreno razgovarali. Na kraju smo dobili odgovor od kolega iz SDP-a da će u narednim danima, u mjeri u kojoj budu mogli da odgovore svojim obavezama, sa onim što su čuli danas od nas upoznati svoje rukovodstvo.

Onda ćemo vidjeti kako da nastavimo pregovore. Mi smo zadovoljni današnim civilizovanim odnosom i razgovorom”, kazao je Goran Danilović iz DF-a.

Lider SDP-a Ranko Krivokapić kazao je nedavno da “prelazna vlada” nije prioritet, ali je ipak odlučio da predstavnici SDP-a razgovaraju sa opozicijom o predloženom konceptu.

To je danas potvrdio i njegov partijski kolega Borislav Banović, koji je kazao da su na današnjem sastanku dobili određeni broj informacija kako bi bolje sagledali koncept prelazne vlade.

“Čuli smo ih i prenijećemo na naše partijske organe dodatna obrazloženja da bi se konačno mi odredili prema ovoj inicijativi. Bez obzira kakvo će biti naše konačno određenje prema ovoj inicijativi, a mogli ste ga dijelom bar naslutiti nekoliko dana ranije, da nam prioritet nije prelazna vlada ove godine, dobro je što smo ovako sjeli i razgovarali o svemu”, istakao je Banović.

Sastanku u Skupštini Crne Gore su prisustvovali lideri Demokratskog fronta DF i Pozitivne Crne Gore PCG Miodrag Lekić i Darko Pajović, funkcioneri Socijalističke narodne partije SNP Aleksandar Damjanović i Veselin Bakić, Goran Danilović i Branko Radulović iz DF-a, kao i koordinator Građanskog pokreta Žarko Rakčević i nezavisni poslanik Dritan Abazović. 

Na sastanku sa predstvnicima opozicije ispred SDP-a bili su poslanici Rifat Rastoder, Borislav Banović, Džavid Šabović i Mićo Orlandić.

Predstavnici opozicije pozvali su ranije i predstavnike Demokratske partije socijalista DPS i manjinskih partija na sastanak na kojem bi im, kako su naveli, obrazložili inicijativu za formiranje vlade nacionalnog jedinstva. Međutim, iz DPS-a je stigao odgovor da nisu zaintersovani za ovakav prijedlog, sa čime su se saglasile i manjinske stranke.

Iz Demokratskog fronta su ranije poručili da će organizovati proteste ukoliko ne dođe do formiranja prelazne vlade.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com