Mugošina “amputacija” zemljišta pred VDT- om - Volim Podgoricu

Mugošina “amputacija” zemljišta pred VDT- om

Predstavnici bivših radnika i povjerilaca podgoričkog “Radoja Dakića” sjutra bi trebalo da sa vrhovnim državnim tužiocem, Ivicom Stankovićem, razgovaraju o aktivnostima bivšeg gradonačelnika Podgorice, Miomira Mugoše, u vezi sa oduzimanjem zemljišta tog preduzeća.

 Predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca, Milan Vukčević, kazao je agenciji Mina-business da su za sjutra zakazali sastanak sa Stankovićem o aktivnostima Mugoše u vezi “amputacije” 50 hiljada metara kvadratnih zemljišta “Radoja Dakića” i njihovim izmještanja iz predmeta sudske prodaje.

 On je dodao da bi skupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike sjutra trebalo da da mišljenje o predlogu da Mugoša bude imenovan za ambasadora Crne Gore u Sloveniji.

“Obavještavamo ih da se radi o osobi koja nema kredibilitet za obavljanje te funkcije, koja nas je više puta javno obmanjivala i protiv koje smo podnosili više prijava, čak i krivičnu zbog prevare”, rekao je Vukčević.

On je naveo da očekuje da članovi Odbora pozovu predstavnike bivših radnika i povjerilaca “Radoja Dakića”, kako bi im detaljnije objasnili o čemu se radi.

 Bivši radnici podgoričke fabrike od početka 2009. godine organizuju mirne proteste i traže hitno izvršenje sudskih presuda, na osnovu kojih im se duguje 30 miliona EUR glavnice i preko 20 miliona zatezne kamate.

(Vijesti)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com