Rakćević: Nismo Ranku nudili da bude premijer - Volim Podgoricu

Rakćević: Nismo Ranku nudili da bude premijer

Koordinator Građanskog pokreta Žarko Rakčević saopštio je večeras da, na nedavnim razgovorima o prelaznoj Vladi, niko iz opozicije Socijaldemokratkoj partiji ili njenom lideru Ranku Krivokapiću nije nudio mjesto premijera.

“Razgovora na tu temu, na ovim pregovorima u kojima sam ja učestvovao uopšte nije bilo. To nije bila ponuda sa strane udružene opozicije, niti bi to, vjerujem, bilo prihvaćeno od strane SDP-a i gospodina Krivokapića, naveo je Rakčević, gostujući u emisiji “U Centar” Televizije Crne Gore.

Rakčević je kazao da 37 poslanika u Skupštini podržava koncept prelazne Vlade, koja je inicijalno bila ideja Predsjedništva DF-a.

“Vrlo slično smo razmišljali i mi u Građanskom pokretu. Mi smo smatrali da procesi u CG, odnosa prema ekonomiji, organizovanom kriminalu i organizovanja slobodnih izbora, zahtijevaju prekid dosadašnje politike”, naveo je Rakčević.

Kazao je da će Građanski pokret učestvovati na narednim parlamentarnim izborima. On vjeruje da će Građanski pokret biti partner sa Demokratskim frontom i njegovim liderom Miodragom Lekićem.

“Namjera je da pokušamo zaustaviti ekonomski pad u Crnoj Gori, kao i narasli organizovani kriminal i kriminalne grupe. Građani takođe zaslužuju slobodno izjašnjavanje na izborima bez bilo kakvog ucjenjivanja”, naveo je koordinator GP-a.

On je naveo da je sa, kako je rekao, ovakvim DPS-om isključena mogućnost saradnje, kao i sa onim političkim grupacijama koje dovode u pitanje temeljne građanske vrijednosti.

Građanski pokret je, kaže Rakčević, za članstvo Crne Gore u NATO-u, “iako ima puno stvari oko te alijanse koje nam se ne dopadaju”.

”Ne može ovako mala Crna Gora na Balkanu da bude neutralna. Bolje je za Crnu Goru, zbog svoje sigurnosti, da bude u NATO-u. Vjerujem da ćemo dobiti poziv za članstvo do kraja godine”, kazao je on. 

Crkveno pitanje u Crnoj Gori je stvar ljudskih sloboda, naveo je Rakčević i ocijenio da postoji nedopustivo koketiranje između svjetovne i crkvene vlasti, posebno uoči izbora.

“Vjernici Crnogorci moraju ovdje imati jednaka prava i kao vjernici Srbi”, kazao je Rakčević.

Koordinator Inicijalnog odbora Građanskog pokreta je ocijenio da je, devet godina od obnove nezavisnosti, vrlo važno da u Crnoj Gori dođe do demokratskih promjena, do uspostavljanja principa mirne smjene vlasti.

Mnogi koji su sanjali nezavisnu Crnu Goru, nijesu sigurno danas zadovoljni kad vide kako je ispalo, navodi Rakčević, navodeći da je to osnovni razlog zašto se vratio u politiku.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com