Odbijeni predlozi za izuzeće, nastavlja se suđjenje Šariću - Volim Podgoricu

Odbijeni predlozi za izuzeće, nastavlja se suđjenje Šariću

Suđenje Darku Šariću i pripadnicima njegove grupe zbog optužbi za organizovanje šverca 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu nastavlja se sjutra u Specijalnom sudu u Beogradu, pošto je odbijen zahtjev odbrane za izuzeće vrha srpskog tužilaštva iz postupka.

Na prethodnom suđenju 5. februara Šarićevi advokati su zatražili izuzeće specijalnog tužioca Miljka Radisavljevića, zamjenika specijalnog tužioca Saše Ivanića koji zastupa optužniocu pred sudom i Republickog javnog tužioca Zagorke Dolovac, zbog sumnje u njihovu nepristrasnost, ali su zahtjevi odbijeni.

Jedan od Šarićevih branilaca Radoslav Baćović izuzeće je tražio zbog kako tvrdi nezakonitog sastanka na Jelovoj Gori koji je održan 18. aprila 2010. godine, a kome su prisustvovali pripadnici policije, BIA, zamjenik tužioca Saša Ivanić, kao i Dragan Dudić Fric, za kojeg u tom trenutku postoje osnovane sumnje da je jedan od najbližih Šarićevih saradnika.

Dudić je ubijen krajem maja te godine.

Odbrana vjeruje da je Dudić tada govorio afirmativno o Šariću, ali da se to sada ne može provjeriti jer je sve uništeno i niko ne zna gde su tragovi te dokumentacije.

Šarić se nakon višegodišnjeg bjekstva, 18. marta 2014. godine, predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Prilikom prvog pojavljivanja pred sudom, 24. marta, rekao je da se ne osjeća krivim ni pojednoj optužnici, niti po jednoj tački optužbe kao i da droga koja je zaplijenjena nije njegova.

U više navrata je optuživao policjace i kontroverzne biznismene da su mu montirali optužbe.

Iako je po šest spojenih optužnica optuženo ukupno 36 članova Šarićeve grupe, na optuženickoj klupi Specijalnog suda u Beogradu su osim Šarića još devet optuženih, pošto je još njih 14 u bjekstvu, devet je priznalo krivicu, a trojica su dobila status svjedoka saradnika.

Na optuženičkoj klupi su osim Šarića i Nikola Dimitrijević, Željko Vujanović, Miloš Cajić, Borislav Tunjić, Nikola Dimitrijević, Živko Sibinski, Boban Stanojković, Marko Dabović I Mišić Aleksandra.

Svjedoci saradnici u ovom postupku su Radan Adamović, Nebojša Joksović i Draško Vuković.

Oni nisu izuzeti od optuženja iako im se na kraju procesa ne izriče kazna, kao “nagrada” za saradnju u rasvjetljavanju krivičnih dela.

U aprilu prošle godine u Speciajlnom sudu u Beogradu je krenulo objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi po šest optužnica zbog šverca više od ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

U bjekstvu su još Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Tošić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Ðoković i Nebojša Sretenović.

Za njima je raspisana Interpolova potjernica.

(Press.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com