Večeras dodjela Oskara, namjestite se tačno u 22,15 - Volim Podgoricu

Večeras dodjela Oskara, namjestite se tačno u 22,15

Nekoliko sati uoči svečanog uručenja Oskara, nagrade američke Akademija za film, zvijezde dolaze u pozorište Dolbi u Los Anđelesu radi posljednjih priprema i probe.

Glumci Edi Marfi, Dženifer Aniston, Lijam Nison, Benedikt Kamberbač, Naomii Vots, Kevin Hart, Čening Tejtum i Zoi Saldana došli su u ležernijoj, svakodnevnoj odjeći, dok su Nikol Kidman, Riz Viterspun, Marion Kotijar, Džared Leto, Dvejn Džonson i Opa Vinfri došli u svečanoj, večernjoj odjeći.

Glumci obično dolaze ranije na probu da uvježbaju hod, govor pred mikrofonom, primopredaju koverata s imenima dobitnika, a neki i da provjere da li su im odjeća i obuća udobni.

Hart, koji je prvi put došao na probu, bio je u kožnoj jakni i izblijedelim famerkama, dok je Dženifer Aniston došla u “japankama”, kariranim pantalonama i teksas jakni.

Nikol Kidman je otišla korak dalje, vježbala je hod bosa jer je uvidjela da joj štikle pripremljenih bijelih cipela nijesu dovoljno visoke, te će ih vjerovatno do večeras zamijeniti drugim.

Komičar Marfi trudio se da bude ozbiljan u crnom odijelu, ali s kapuljačom i u patikama.

Tejtum je dočao u sivoj dukserici i vrećastim farmerkama. Ispričao je kako je plesao sa Šarliz Teron na svojoj prvoj ceremoniji i imao takvu tremu da se poslije probe napio.

Opra Vinfri je došla u dugoj krem suknji i majici iste boje i dovela najboljeg prijatelja Gejla Kinga.

Na probi je domaćin ceremonije bio glumac Nil Patrik Haris.

Dodjela Oskara televizija prenosi u više od 220 zemalja svijeta, a gledaoci u Crnoj Gori ceremoniju mogu pratiti na Prvom programu TVCG.

Filmovi “Čovjek ptica” (Birdman) i “Grand Hotel Budapest” favoriti su za Oskara sa po devet nominacija.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com