Leskovac: Kombi s imigrantima sletIo s puta, 40 povrijeđeno - Volim Podgoricu

Leskovac: Kombi s imigrantima sletIo s puta, 40 povrijeđeno

Vozilo s imigrantima jutros oko 4.30 sati sletjelo je s puta Grabovnica-Niš, kod sela Donje Krajince i prevrnulo se.

Povrijeđeno je oko 40 ljudi od čega 20 teže i svi su prebačeni u leskovačku bolnicu i niški klinički centar. Pet emigranata ima povrede koje su opasne po život, a riječ je povredama kičmene moždine i krvarenju u mozgu.

Nesreća se dogodila na dionici puta od Vrabovice ka Nišu kada se prevrnulo vozilo koje je bilo prepuno emigranata. Oni su, prema prvim informacijama, iz Nigerije, Bangladeša i Sirije i ilegalno su ušli u Srbiju, a vjerovatno su krenuli ka Mađarskoj i EU.U Urgentnom centru kažu da se ovakva nesreća ne pamti, a na autoputu je u toku uviđaj.

“Vozilo koje se prevrnulo je kombi iveko i u njemu je bilo oko 30 azilanata”, potvrdio je portparol Policijske uprave u Leskovcu Boban Zdravković. On je kazao da se još ne zna tačan broj osoba koje su bile u kombiju.

Direktor leskovačke Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević kazao je da je na odeljenjima hirurgije i ortopedije zbrinuto više od 30 stranih državljana sa teškim i lakim povredama.”Imamo tri osobe koje su teže povrijeđene dok se kod većine radi o lakšim povredama. Aktivirali smo skoro kompletno medicinsko osoblje i dodatno sarađujemo sa službama Doma zdravlja tako da je svima pružena prva pomoć. U kontaktu smo i sa Ministarstvom zdravlja tako da sve činimo kako bi pomogli tim ljudima”, kaže Dimitrijević.

Saobraćaj na autoputu Koridora 10 između Leskovca i Niša nije bio u prekidu tokom uviđaja.

1 komentar

  1. You could certainly see your enthusiasm in the paintings you write. The world hopes for even more passionate writers such as you who aren’t afraid to mention how they believe. Always go after your heart.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com