Crnogoskim karatistima sedam medalja! - Volim Podgoricu

Crnogoskim karatistima sedam medalja!

Crnogorski karatisti nastupom na seniorskom šampionatu Balkana u Čačku nastavili su kontinutet dobrih rezultata na međunarodnim takmičenjima i napravili dobru uvertiru za predstojeće Evropsko prvenstvo u Istanbulu, saopšteno je iz Karate saveza Crne Gore.

Nastup na šampionatu crnogorska reprezentacija završila je sa sedam medalja, po dvije zlatne i bronzane i tri srebrne.

Zlatnim odličjima okitili su se Vladimir Jović i Marina Raković, srebrnim Ana Drašković, Ljubiša Mihajilović i Biserka Radulović, dok su bronzane pripale Arseniju Tadiću i muškom kata timu, u sastavu Mijat Vojvodić, Stefan Pajović i Srđan Vuković.

Jović je u finalnom meču kategorije do 67 kilograma pobijedio Stefana Jokića iz Srbije.

On je bio zlatni i početkom februara na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Cirihu.

“Rad u klubu sa sparing partnerima doprinio je uspjehu, jer bez njih rezultata ne bi bilo. Utisci sa šampiionata su pozitivni. Pokazao sam da sam spreman i da iako sama bio najmlađi imam kvalitet. U prvoj seniorskoj godini poslije zlata u Cirihu stiglo je i iz Čačaka”, kazao je Jović na konferenciji za novinare.

Raković je do zlatnog odličja u kategorriji do 68 kilograma došla pobjedom protiv predstavnice Srbije, Tamare Pokrajac.

“Poslije dva srebra na Balkanskim prvenstvima stiglo je i zlato. Pokazali smo da smo spremni, psihički i taktički, sve je bilo kako treba. Nije bilo lako, jer ne pamtim da je na Balkanskom prvenstvu pet mečeva trebalo za zlatnu medalju. Slijedi EP, fali još dosta toga da se popravi, da nadogradimo i popravimo formu, kako bi na EP bili pravi”, rekla je Raković.

Predsjednik KSCG Dragan Šakotić, podsjetio je da su crnogorski karatisti od polovine prošle godine do sada osvojili devet zlatih medalja na međunarodnim takmičenjima.

“Savez će se potruditi da obezbijedi što bolje pripreme za EP, koje će od 19. do 22.marta u Istanbulu. To je takmičenje koje ima višestruki značaj, posebno ako se uzme u ubzir i da ima ulogu kvalifikacija za Evropske igre u Bakuu”,kazao je Šakotić.

Direktor reprezentacije Dragoljub Fatić kazao je da je takmičenje bilo zahtjevno, navodeći da je učestvovalo 12 reprezentacija, čiji su članovi bili osvajači medalja na šampiontima Evropse I scijeta.

“Imali smo i dva peta mjesta, što potvrđuje da smo bili na visokom nivou. Ostaje nam mjesec da se što bolje pripremimo i ponovimo dobar rezultat na tom takmičenju. Očekuje nas prije toga i kontrolni meč u Sarajevu ili Aranđelovcu 8.marta, a nakon toga završne pripreme”,rekao je Fatić.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com