Željeznički saobraćaj na barskoj pruzi biće uspostavljen početkom marta - Volim Podgoricu

Željeznički saobraćaj na barskoj pruzi biće uspostavljen početkom marta

Pojačani su radovi na pruzi između Valjeva i Lastre i željeznički saobraćaj na barskoj pruzi će ponovo biti uspostavljen početkom marta, izjavio je generalni direktor Željeznica Srbije Miroslav Stojčić.

Vozovi će ponovo krenuti prugom izmedu Beograda i Bara posle skoro deset mjeseci prekida saobraćaja, pošto su u maju prošle godine poplave ozbiljno oštetile željezničku infrastrukturu na toj dionici, saopštile su srpske željeznice.

Stojčić je sinoć nenajavljeno obišao gradilišta na 88. kilometru barske pruge u kanjonu Gradca, kako bi se na licu mjesta uvjerio u maksimalan intenzitet radova, sa ciljem da pruga što prije bude osposobljena za saobraćaj.

“Situacija na gradilištu je neuporedivo bolja u odnosu na stanje početkom februara. Jasno se naziru konture radova, pa je u ovoj finalnoj fazi neophodno omogućiti uslove za pregled radova nadležnim komisijama, kako bi se stvorili uslovi za brzo uspostavljanje saobraćaja”, istakao je Stojčić.

Radovi na gradilištu maksimalno su intenzivirani posljednjih nedjelja, s obzirom na to da se radilo u dvije smjene po 12 sati, čak i noću pod jakim reflektorima.

Ostalo je još da se naspe 8.000 kubika materijala niz vertikalni zasijek. Geolozi su permanentno na terenu kako bi na svaka tri do četiri sata vršili takozvani prijem sloja.

Inače, posljednji voz prošao je klisurom rijeke Gradac na barskoj pruzi još 15. maja prošle godine, nakon čega su poplave i odroni oštetili veliki broj dionica na ovom pravcu. Najveća oštećenja barske pruge dogodila su se na dionici između Valjeva i Lastre.

(blic)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com