Pronađen aflatoksin u kornfleksu - Volim Podgoricu

Pronađen aflatoksin u kornfleksu

U kukuruznim pahuljicama nekih proizvođača u Hrvatskoj pronađen je aflatoksin, potvrdio je hrvatski ministar zdravlja Siniša Varga u emisiji nacionalne televizije HRT, a dva distributera, Konzum i Plodine, već su neke proizvode povukli iz prodaje.

Riječ je toksinu koji nastaje zbog vlage pri skladištenju kukuruza. Dok se čekaju dodatni nalazi inspekcije, dva trgovačka lanca, Konzum i Plodine, povukli su sa polica u svojim prodavnicama neke od tih proizvoda i pozvali potrošače koji su kupili takvu robu da je vrate trgovinama u kojima su ih nabavili.

Iz Konzuma je potvrđeno da su 16. februraa iz svih objekata maloprodaje i veleprodaje povukli iz upotrebe artikle “k-plus” kornfleks u pakovanju od jednog kilograma i “rial” kornfleks, u istom pakovanju.

(Blic)

 

 

 

 

2 komentara

  1. “Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!”

  2. When I originally commented I clicked the -Notify me when new surveys are added- checkbox and today when a comment is added I purchase four emails sticking with the same comment. Can there be any way you’ll be able to eliminate me from that service? Thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com