UKRAJINA povlači teško naoružanje - Volim Podgoricu

UKRAJINA povlači teško naoružanje

Ukrajinska vojska počela je povlačenje teškog naoružanja sa demarkacione linije na istoku Ukrajine, saopštio je Generalštab ukrajinske vojske.

Kijev je počeo danas povlačenje “artiljerijskog oruđa kalibra 100 mm sa demarkacione linije”, prenio je saopštenje vojske list “Ukrajinska pravda”.

Agencija Rojters je prenijela izvještaj ukrajinske vojske da drugi dan uzastopno nije pretrpjela žrtve na frontu, što je znak da se poštuje dogovoren prekid vatre.

Lider samoproglašene Luganske narodne republike (LNR) Igor Plotnicki izjavio je ranije danas da ta republika ispunjava obavezu povlačenja teškog naoružanja sa linije razdvajanja kijevske vojske i proruskih snaga, u skladu sa sporazumima iz Minska i da je iz nje povučeno skoro 80 odsto teškog naoružanja. 

“Povlačenje teškog naoružanja je kompletirano 80 odsto, a to je potvrdila i Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju”, rekao je Plotnicki. 

Vojni predstavnik Kijeva Andrej Lisenko rekao je u utorak da će Kijev početi povlačenje teškog naoružanja sa linije razdvajanja ukoliko se prekid vatre poštuje dva dana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com