Crna Gora ušla 40 km na teritoriju Kosova, tvrdi Gedžeri - Volim Podgoricu

Crna Gora ušla 40 km na teritoriju Kosova, tvrdi Gedžeri

Crna Gora je ušla 40 kilometara na teritoriju Kosova, tvrdi Besa Gadžeri poslanica Demokratskog saveza Kosova.

Ona je u Skupštini Kosova izjavila je da su građani Dečana i Peći spriječeni da koriste svoju imovinu na granici sa Crnom Gorom i da Vlada u Prištini nije riješila pitanje granica sa Kosovom koje je crnogorska Vlada priznalo kao nezavisnu državu.

Gadžeri je reagovala na izjave potpredsednika Vlade i šefa diplomatije Hašima Tačija, koji je tokom posjete Podgorici rekao da je rješenje problema sa granicom veoma blizu i da susjedne države imaju dobre odnose, prenio je Dan.

“Vlada Crne Gore je postavila tablu na teritoriji Kosova i građanimaa Kosova, stanovnicima opština Peć i Dečani, ne dozvoljava se da koriste svoju zemlju na granici sa Crnom Gorom”, izjavila je Gadžeri u prištinskom parlamentu i zatražila da granica između dvijsa Crnom Gorom bude ona koja je određena kontroverznim jugoslovenskim Ustavom iz 1974. godine.

“Granica sa Crnom Gorom treba da bude granica koja je de jure i de facto bila i trebalo bi da bude ona od 1974. do 2002. godine.Granica treba da bude tamo gdje je određena 1974, jer su tada određene i administrativne granice opština”, izjavila je Gadžeri.

Tokom posjete Podgorici Hašim Tači je izjavio da je razgraničenje i demarkacija državne granice više od 95 odsto završeno, te da je preostali dio tehničke prirode za koji vjeruje da će uskoro biti riješen.

(Mondo)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com