Danas presuda za ubistvo Slavoljuba Šćekića - Volim Podgoricu

Danas presuda za ubistvo Slavoljuba Šćekića

Apelacioni sud danas će donijeti presudu Saši Boreti, Ljubu Bigoviću, Milanu Šćekiću i Ljubu Vujadinoviću, optuženima za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

To će biti četvrta presuda u ovom predmetu, a prvo suđenje počelo je još u martu 2007. godine.

U završnim riječima tužilaštvo i sestra ubijenog Šćekića Slavica, ponovili su da je krivica optuženih dokazana, pa očekuju da Boreta, Bigović, Šćekić i Vujadinović budu osuđeni na po 30 godina zatvora. Branioci optuženih tvrde da je dokazana nevinost njihovih branjenika, pa očekuju oslobađajuće presude.

Vrhovni sud je ukinuo osuđujuće presude za ubistvo policijskog funkcionera, sa obrazloženjem da se na glavnom pretresu nijesu smjele koristiti izjave koje su svjedoci Žarko Radulović i Zoran Vlaović dali tužiocu.

Oni su obrazložili da se u postupku donošenja prvostepene i drugostepene presude, nije sudilo za krivična djela iz domena organizovanog kriminala, zbog čega se nijesu mogli koristiti kao dokazi obavještenja koja su dvojica pomenutih svjedoka dali specijalnom tužiocu u vrijeme vođenja pretkrivičnog i krivičnog postupka.

Ranije je Apelacioni sud potvrdio presudu optuženima za ubistvo Šćekića. Boreta i Bigović ranije su osuđeni na po 30 godina zatvora, jer su kao organizatori podstrekli na ubistvo policajca.

Boreta i Bigović osuđeni su i za podmetanje eksplozivnih naprava u hotelu “Splendid” u Bečićima 2005. i pokušaj reketiranja suvlasnika hotela Žarka Radulovića. Alan Kožar osuđen je na šest godina i deset mjeseci, zbog podmetanja eksplozija. Prema navodima prvostepene presude, Šćekić je istraživao napadače na hotel Splendid.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com