SA FEDEREROM ZA TITULU: Novak poslije 6:0 i drame slomio Berdiha - Volim Podgoricu

SA FEDEREROM ZA TITULU: Novak poslije 6:0 i drame slomio Berdiha

 

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u finale ATP turnira u Dubaiju savladavši u polufinalnom meču Čeha Tomaša Berdiha sa 2:1 u setovima – 6:0, 5:7, 6:4.

Đoković je u prilici da se bori za peti trofej u Dubaiju, a rival će mu biti Švajcarac Rodžer Federer koji je u prvom polufinalu lako nadigrao Hrvata Bornu Ćorića – 6:2, 6:1.

Cio duel protiv Berdiha obilježila je fantastična Đokovićeva partija u prvom setu. Očitao je pravu lekciju osmom teniseru svijeta, igrao apsolutno briljantno, tako da Čeh nije imao nikakvih rješenja da ga zaustavi, pa je taj dio meča okončan za samo 23 minuta.

U drugom setu situacija je bila drugačija. Berdih je zaigrao mnogo agresivnije i sigurnije, Đoković je bio taj koji je pretežno morao da se brani, tako da je Čeh zasluženo izjednačio u setovima na servis protivnika.

U odlučujućem dijelu susreta takođe je vođena velika borba. Berdih je zadržao pravi ritam i zadavao probleme srpskom teniseru, ponajviše dobrim servisom, ali ni Đoković nije popuštao, uprkos povremenim oscilacijama.

Konačno, srpski as najavio je uspjeh brejkom u petom gemu (3:2), nakon nešto više od dva sata igre okončao je jubilarni 20. međusobni okršaj za 18. pobeda protiv Berdiha.

Veliko finale Dubaija na programu je u nedjelju od 16 sati, kada će rekete ukrstiti prvi i drugi teniser svijeta.

Đoković i Federer do sada su se sastajali 36 puta, a Švajcarac je uspješniji i vodi sa 19:17.

Turnir u Dubaiju, koji se igra za ukupan nagradni fond od 2,5 miliona dolara, Đoković je do sada osvajao 2009, 2010, 2011. i 2013. godine.

2 komentara

  1. Hey there! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one? Thanks a lot!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com