Adžić: Dinamo za pobjedu traži maksimum - Volim Podgoricu

Adžić: Dinamo za pobjedu traži maksimum

Dinamo ima kvalitet za finalni turnir Lige šampiona i od Budućnosti traži maksimum da bi ponovila ishod iz Volgograda, kazao je trener podgoričkih rukometašica Dragan Adžić. Budućnost i Dinamo odigraće sjutra u Podgorici utakmicu četvrtoog kola Glavne runde Lige šampiona. Podgorički tim prvi međusobni duel dobio je 25:18.

Adžić je naglasio da je Dinamo još bez poraza u gostima u Ligi šampiona ove sezone.

“Dinamo ima iskustvo i kvalitet da igra odlično u gostima, rasterećno i zahtjevno za protivnika. Spremamo se za njihovo najbolje izdanje. Osjetili smo ih i to će nas držati dovoljno opreznim da ih ozbiljno shvatimo i iskoristimo priliku što igramo protiv ekipe koja je sa rezultatima i igrom zaslužila da bude na fajnl-foru”, rekao je Adžić na konferenciji za novinare.

On je kazao da se Budućnost mora fokusirati na Dinamo, navodeći da nije zadovoljan radom tokom dvonedjeljne pauze.

“Nijesmo se mogli kompletirati dvije nedjelje, ali siguran sam da ćemo imati šta da pokažemo, ali i da analiziramo nakon meča. Dobili smo lako prvi meč, ali je Dinamo kvalitet pokazao u posljednja dva kola. Treba dobiti Tiringer u gostima i Vardar ubjedljivo. Mi se spremamo za njihovo najbolje izdanje i to traži naš maksimum da bi ponovili ishod iz prvog meča”, kazao je Adžić.

On je istakao da rukometašice Dinama žele da igraju protiv Budućnosti i ostalih vrhunskih ekipa, navodeći da možda sebe vide u tim ekipama. 

Desno krilo Radmila Petrović, očekuje težak meč, protiv kvalitetne ekipe, navodeći da Budućnost ukoliko želi pobjedu mora biti maksimalno skoncentrisana i pružiti sve od sebe.

“Ne smijemo zaboraviti koliko je Dinamo ozbiljan tim, a to je najbolje pokazao ubjedljivom pobjedom protiv Vardara. Očekujem dobar meč i našu pobjedu. Poseban motiv je što bi pobjedom obezbijedili prvo mjesto. Na tu utakmicu treba da gledamo kao na revanš meču četvrtfinala. Sigurna sam da ćemo satim motivom ući u meč i da ćemo doći do pobjede”, kazala je Petrović. 

Budućnost je trijumfalno završila takmičenje u B grupi sa pet pobjeda i porazom, a u glavnu rundu prenijela je sedam bodova. 

U Glavnoj rundi, osim Dinama, savladala je i Lajpcig 28:21 i Krim 23:20. 

Dinamo je kao prvoplasirani sa četiri trijumfa i po jednim porazom i remijem izborio Glavnu rundu, u koju je prenio šest bodova. 

Poslije startnog poraza od Budućnosti ostvario je dvije pobjede protiv Tiringera u gostima 33:30 i Vardara pred svojim navijačima 33:25. 

Budućnost i Dinamo nakon četiri godine ponovo su rivali u grupi. 

U sezoni 2010/11 oba duela pripala su podgoričkom timu – pred svojim navijačima slavio je 29:22, a u Volgogradu 32:27. 

Godinu ranije Dinamo je bio ubjedljiv u Volgogradu 31:18, dok je duel u Podgorici završen neriješeno 24:24. 

Nedjeljna utakmica u dvorani Morača počeće u 19 sati.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com