Za obnovu konferencijske sale u OŠ u Tuzima 15.000 eura - Volim Podgoricu

Za obnovu konferencijske sale u OŠ u Tuzima 15.000 eura

Osnovna škola “Mahmut Lekić” u Tuzima dobila je danas konferencijsku salu, čije je opremanje finansirala turska Agencija za međunarodni razvoj i koordinaciju TIKA.

U prisustvu učenika i nastavnika škole, kao i građana gradske opštine Tuzi, salu su svečano otvorili direktor škole Nikola Dukaj i koordinator TIKA-e za Crnu Goru Mustafa Yazic

Kako je saopšteno iz uprave škole, konferencijska sala će se koristiti za održavanje sastanaka, vijeća nastavnika, prezentaciju projekata, kao i za organizovanje seminara. Kompletno opremanje  sale, čiji je finansijer TIKA, koštalo je 15 hiljada eura, prenosi agencija Anadolija.

Koordinator TIKA-e za Crnu Goru Mustafa Yazici kazao je da TIKA od ukupnog broja realizovanih projekata, oko 30 odsto realizuje u oblasti obrazovanja.

“Počev od adaptacija škola, učionica, izgradnje sportskih terena, do opremanja računarskih radionica. Vjerujem da će ovu salu koju smo danas otvorili koristiti mnoge generacije ove škole”, istakao je Yazici.

Direktor OŠ “Mahmut Lekić” Nikola Dukaj zahvalio se TIKA-i na donaciji, napominjući da je TIKA već donirala monitor, koji je postavljen u holu škole, i na kome se objavljuju obavještenja.

TIKA je širom Crne Gore od 2007. godine do početka 2015. godine realizovala 190 projekata.

(cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com