ĐOKOVIĆ: Meni su najbolje ribe iz Hrvatske - Volim Podgoricu

ĐOKOVIĆ: Meni su najbolje ribe iz Hrvatske

Srpski teniser Novak Ðoković priznao je da je najbolju ribu jeo u Hrvatskoj i da je njihova obala najlJepša na svijetu, napominjući da su roditelji njegove majke iz Vinkovaca. Najbolji srpski teniser ovo je pričao novinarima iz Zagreba, a povod je, naravno, bio predstojeći duel u Dejvis kupu (petak-nedelja, Kraljevo).

– Uvijek sam se osJećao prijatno u Hrvatskoj, od prvog trenutka, sa tri ili četiri godine kad sam boravio u Dubrovniku. Bio sam i u Vinkovcima više puta da posJetim roditelje moje majke. Pričamo manje-više isti jezik. Moram da se pohvalim da sam najbolju ribu jeo u Hrvatskoj i vi za mene imate najbolju obalu – izjavio je Novak Ðoković.

Prvi reket svijeta rekao je i da na prostorima bivše Jugoslavije ima dosta velikih sportista koji su ostvarili velike međunarodne uspjehe.
– Kad pričamo o Hrvatskoj, to su Goran Ivanišević, Janica i Ivica Kostelić, ali i Nikola Pilić. Ima tu i fudbalera iz BiH, poput Edina Džeka, iz Srbije Vlade Divac i mnogi drugi. Košarkaši su vjerovatno ostvarili najveći međunarodni uspjeh, vaterpolisti su sjajni, i naši i hrvatski. Naravno, u tu grupu treba staviti i slovenačku skijašicu Tinu Maze. Ako je nešto dobro na prostoru bivše države, to je onda sport – kaže on.

Novak Ðoković je istakao da izuzetno voli da sluša hrvatsku muziku i da ima nekoliko omiljenih muzičara.
– To su Oliver Dragojević, Džiboni, Karan. Imate dosta kvalitetnih muzičara, prosto uživam u vašim melodijama – zaključio je Ðoković za Novu TV.

Srpski teniser sa nestrpljenjem očekuje duel sa Hrvatskom u prvom kolu Dejvis kupa.

– Uzbuđen sam, definitivno je poseban osećaj kad igrate za svoju zemlju, pogotovo kad igrate protiv Hrvatske. To je derbi regije i takvi dueli imaju poseban značaj. Igramo u Kraljevu, ovo mi je drugi put u karijeri da igram izvan Beograda, jedinstvena prilika. Biće manje publike, ali će biti prisnija atmosfera – istakao je Nole.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com