Transformersi u Podgorici do 1. maja - Volim Podgoricu

Transformersi u Podgorici do 1. maja

Glavni grad prihvatio je prijedlog Danila Baletića da njegova postavka transformersa ostane u Podgorici do 1. maja, kao i da plati troškove uklanjanja i prevoza do željene lokacije u Zeti u iznosu od 2.800 eura.

Baletić se, na sastanku sa sekretarkom Sekretarijata za kulturu i sport Nelom Savković Vukčević , zahvalio Glavnom gradu i Sekretarijatu za ustupke i razumijevanje koje je iskazano kako za postavljanje, tako i za uklanjanje postavke transformersa.

On je istakao da je Glavni grad pomogao promociju njegovog rada koja mu je, kako je rekao, omogućila da se kao mladi autor, kroz uglednu kulturnu manifestaciju Podgoričko ljeto, predstavi publici.

Baletić planira da transportuje dalje transformerse i predstavi ih drugim sredinama.

Sastanku Baltića i Savković Vukčević prisustvovali su i direktorica JU KIC „Budo Tomović“, Snežana Burzan, inspektorka Komunalne policije, Suzana Blagojević i mr Sanja Vojinović, savjetnica za kulturu.

Podsjećamo da je nedavno saopšteno da izložba “Transformersi čuvaju grad“ autora Danila Baletića, realizovana tokom jula prošle godine  u okviru manifestacije “Podgoričko ljeto 2014”, zbog velikog interesovanja građana nije uklonjena u septembru, kada je bilo dogovoreno, ali, su  iz Sekretarijata za kulturu i sport najavili da će “to biti učinjeno u skorije vrijeme“.

Nakon toga Dnevne novine  su uputile Vladi Crne Gore inicijativu da postavka Transformersa na nekoliko lokacija u Podgorici postane stalna.

6 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com