JANOŠ ĆE PROGLEDATI! Apelu Rada Rapida da se prikupe 2 hiljade evra za dan se odazvale stotine ljudi! - Volim Podgoricu

JANOŠ ĆE PROGLEDATI! Apelu Rada Rapida da se prikupe 2 hiljade evra za dan se odazvale stotine ljudi!

Poslije apela koji je juče na svojoj FB stranici objavio Rade Rapido o Janošu Hasanbegoviću koji je zbog katarakte slijep već 9 godina, od svoje šesnaeste, a potrebne su samo dvije hiljade eura da bi ponovo progledao, Radova pošta se usijala – sa svih strana stižu riječi podrške i želje da se ovom momku pomogne!

– Crnogorsko društvo je izgleda najhumanije i najsolidarnije na svijetu, dokazali smo to kada su bile poplave prošle godine sa najvišim procentom uplaćenog novca komšijama po broju stanovnika. Pošta mi se usijala, svi smo kao mali, solidarni mravi i svaka čast svima, napisao je Rade danas na svojoj FB stranici i naveo da ovoliko podrške nije očekivao.

–  Sa svih kontinenata, svih religija, jednostavno “mala Juga” u mom malom inboksu. Stižu poruke podrške i pitanja đe i kako da uplate novac, pa sudeći po tome možemo skupiti 20.000 a ne 2000 eura, kaže Rade i navodi da novac “mora biti transparentan, javno kontrolisan i svima vidljiv, kako bi svi, u svakom trenutku mogli da vidimo njegov tok”!

Rade je pozvao javno neku banku ili humanitarnu organizaciju sa “online transparentnim neoporezivanim humanitarnim žiro računom” da se javi kako bi pomogli Janošu. Odmah su mu se, kako kaže, javili i prijatelji iz institucija koji su ponudili pomoć. 

 

Mitar Vujadinović z Instituta za javno zdravlje Crne Gore javio je da Janoš nema sređeno državljanstvo CG i nema zdrastvenu knjizicu , rodjen je u Podgorici 1990 godine (kako on tvrdi).

– Pokušao sam da preko KBC jos prije mjesec dana, da dođem do potvrde o njegovom rođenju , kako bi ga upisao u državljane i pomogao mu da dodje do državljanstva, ali je problem što on tvrdi da je rođen 1990, a u KBC su našli da je rodjen 91. godine. Uglavnom nisam uspio doći do dokumenata neophodnih da mu obezbijedim zdrastvenu knjižicu sa kojom bi mogao preko izabranog doktora poći kod oftamologa na besplatan pregled. Takođe nisam siguran, da li bi, i ukoliko je državljanin CG, mogao i besplatno obaviti tu operaciju, napisao je Vujadinović. On je i potvrdio da je Janošu Hasanbegoviću iz Podgorice, sa Starog Aerodroma dijagnostikovana katarakta i 90%potpuno slijepilo.

Mitar je presrećan što ćemo Janošu konačno pomoći i kaže da je Janoš “non-stop” ispred Kliničkog centra Crne Gore. Mitar je upravo krenuo na posao i vjeruje da će Janoša već danas sresti, reći koliko nam je stalo vratiti mu osmjeh na lice, veli Rade. 

 

 

2 komentara

  1. excellent put up, very informative. I ponder why the other experts of this sector do not realize this. You must proceed your writing. I’m confident, you’ve a huge readers’ base already!

  2. What would we do without the brilliant tips you discuss on this website? Who else has got the persistence to deal with important topics in the interest of common readers like me? My spouse and i and my friends are very blessed to have your web site among the types we often visit. We hope you know how considerably we love your effort! Best wishes through us all.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com