Putnici revoltirani: Ovo je katastrofa, zatvorićemo se opet u tunel - Volim Podgoricu

Putnici revoltirani: Ovo je katastrofa, zatvorićemo se opet u tunel

Oko 30 putnika koji su od sinoć smješteni u vatrogasni dom u Šavniku kažu da su revoltirani nebrigom nadležnih institucija, te da će ponovo zatvoriti u tunel Vojnik, u kome su juče bili gotovo 12 sati zavijani. 

Usljed ogromne količine snijega i olujnog vjetra koji je pogodio sjever Crne Gore, putnici su juče bili zarobljeni u smetovima između Nikšića i Šavnika.

Evakuacija zavijanih putnika počela je sinoć oko 20 časova, pa je 11 njih evakuisano sa nikšićke strane tunela, dok su 25 ljudi sa šavničke strane evakuisale spasilačke ekipe iz tog grada. 

Jedan od zavijanih putnika, Vesko Banićević, kaže da od jutros niko nije čistio put prema Šavniku, te da su gotovo prinuđeni da budu u domu.

“Dok smo bili u tunelu niko nije znao gdje smo, dok nijesu vatrogasci iz Šavnika sinoć probili put do nas, izvukli nas i doveli do vatrogasnog doma u Šavniku. Od jutros niko nije čistio ništa. Sve sam službe zvao. Zovem Crnagoraput u Podgorici, neka žena mi kaže da pojma nema šta se dešava, te da je to ne interesuje. Nikšićka služba zaštite kaže mi ne možemo ništa, mi možemo samo da spašavamo i naše je auto zameteno. Niko jutros nije čistio put od Nikšića prema Vojniku. Ne daj bože da nas nešto više snađe, kako bismo rješavali kad ne mogu očistiti nekoliko kilometara puta“, revoltiran je Banićević.

Putnici ne kriju nezadovoljstvo i razočarenje.

“Grijanje imamo, nemamo hrane. Ma nema hljeba u Šavniku, nema ništa. Imamo neke sendviče, ako nešto pokupimo po ovih kuća. Prema Žabljaku je zatvoren put, ovo je stvarno katastrofa. Ponovo ćemo svi da se skupimo i zatvorimo u tunel. Sad ide kolona odavde, nas 12 vozila i vraćamo se u tunel Vojnik. Dok se mi sami ne pokrenemo, niko neće ništa uraditi“, kategoričan je Banićević.

Podsjećamo, put Šavnik-Nikšić je zatvoren za saobraćaj.

(CDM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com