DAKIĆEVCI u srijedu opet ispred Vlade - Volim Podgoricu

DAKIĆEVCI u srijedu opet ispred Vlade

Bivši radnici i povjerioci “Radoja Dakića” pozvali su nekadašnje kolege da dođu na mirni protest u srijedu ispred zgrade Vlade kako bi izvršili pritisak da se sprovede sudska odluka.

Predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca fabrike, Milan Vukčević kazao je da bi se teško mogao naći zakon koji nije prekršen i stav koji nije pogažen kada su u pitanju bivši radnici “Radoja Dakića”.

“Država kao tvorac pravnih normi morala bi da obezbijedi njihovo sprovođene, poštovanje i primjenu”, rekao je Vukčević agenciji Mina-business. 

Prema njegovim riječima, degradiran je sistem i podsistemi, a tržišne principe zamijenili su sudski postupci jedne trećine i jedne polovine.

“Samoizolacija nekih naših kolega koji ne dolaze na proteste, iako spadaju u red najugroženijih grupa doprinosi ponižavajućem odnosu prema nama”, dodao je Vukčević.

On je kazao da ih proganja država i da ih potkopavaju trgovci. 

“Kome danas isključuju struju, blokiraju račune kod banaka i ko je svakog dana u sve većim dugovima? Da li postoji briga o ljudskim resursima i odgovoran odnos prema zajednici”, pitao je Vukčević.

Bivši radnici podgoričke fabrike, sada povjerioci, njih 1,8 hiljada, od početka 2009. godine organizuju mirne proteste i traže hitno izvršenje sudskih presuda, na osnovu kojih im se duguje 30 miliona EUR glavnice i preko 20 miliona zatezne kamate.

Preduzeće ne proizvodi deceniju, a godinama se bavi samo izdavanjem hala i poslovnih prostora.

(rtcg)

2 komentara

  1. just couldn’t leave your web site before suggesting that I really loved the standard information a person provide for your visitors? Is gonna be again ceaselessly to check up on new posts

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com