Košarkašica koja je izgubila nogu odigrala svoj prvi meč! (FOTO) - Volim Podgoricu

Košarkašica koja je izgubila nogu odigrala svoj prvi meč! (FOTO)

Srpska košarkašica Nataša Kovačević odigrala je prvu utakmicu  godinu i po dana poslije amputacije dijela noge zbog saobraćajne nesreće.

Ona je u Francuskoj odigrala tradicionalni humanitarni meč “Šampionke srca” za ekipu koju je vodila Marina Maljković, a nastupila je jos Milica Dabović.

Pred 1.600 gledalaca u Anžeu rezultat je bio u drugom planu, ali je slavio je tim Marine Maljković sa 123:103 protiv košarkašica iz francuskog šampionata.

– Sve je prošlo fenomenalno, a utisci su nevjerovatni. Bila sam počastvovana što sam se našla na terenu. Drago mi je da sam odigrala svoju prvu utakmicu i što je naša ekipa pobijedila – rekla je Kovačević, koja je za 11 minuta na terenu zabilježila dva poena i skok

Selektor reprezentacije Srbije Marina Maljković istakla je da je utakmica bila veoma emotivna, ali i zabavna.

– Dobro smo se zabavljale i publika je definitivno uživala. Pored velikog humanitarnog karaktera koji krasi ovu manifestaciju, za mene lično ovo je bila sjajna promocija srpske košarke. Veliki Natašin povratak na parket i Milica koja se za ovih godinu dana pokazala kao jedna od najboljih igračica u ligi – rekla je Maljković

Humanitarna utakmica “Šampionke srca” ustanovljena je prošle godine i igra se u čast 8. marta, međunarodnog dana žena.

Nataša Kovačević je sa košarkaškom ekipom Ðera u septembru 2013. godine doživjela saobraćajnu nesreću, posle čega su morali da joj amputiraju levu nogu ispod kolena.

(Telegraf.rs)

2 komentara

  1. A well written post, I just given this onto a colleague who was doing slightly analysis on that. And he indeed purchased me breakfast because I discovered it for him .. thus let me reword that: Thankx for the treat! however yeah Thnx for spending the time to talk concerning this, I feel strongly concerning it and revel in reading a lot of on this topic. If potential, as you become expertise, would you mind updating your blog with a lot of info? it’s very useful on behalf of me. two thumb up for this blog!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com