Test za trudnoću mu je spasio život - Volim Podgoricu

Test za trudnoću mu je spasio život

Jednom tinejdžeru je dijagnostifikovan rak testisa pošto je uradio test za trudnoću koji je pokazao pozitivan rezultat. Iako je u pitanju bila sumorna dijagnoza, ovaj test na trudnoću mu je zapravo spasio život.

Bajron Geldard je tada imao 18 godina, završio je srednju školu i samo što ste vratio sa ljetovanja s prijateljima, kada mu je dijagnoza postavljena.

Testovi za trudnoću se koriste sve češće za postavljanje dijagnoze ove zloćudne bolesti jer pacijenti proizvode isti hCG hormon koji luči placenta u razvoju.

Bajron kaže da mu je bilo teško da se suoči sa lošim vijestima.

– Bilo je nadrealno. Imao sam pozitivan test za trudnoću i nešto je raslo u meni. Mislio sam da ću završiti u dokumentarcu – kaže on.

Ljekari su zapravo otkrili da Bajron ima tumor koji se raširio na njegova pluća i prije testa, ali nisu mogli da shvate o kojoj vrsti tumora se radi, pa samim tim nisu mogli ni da ga liječe. Poslije mnogo mozganja ljekari na Kembridžu su mu rekli da uradi test na trudnoću, jer su tako željeli da mu provjere hormone.

Pošto je saznao da je “trudan”, dijagnostifikovan mu je rak testisa u četvrtom stadijumu koji se proširio na stomak i pluća. Dan poslije toga je počeo sa hemoterapijama.

Poslije svakog ciklusa, ljekari su mu davali da radi test na trudnoću. Poslije nekog vremena, nivo hormona je počeo da opada, što je bila dobra vijest.

– Tumori u mojim plućima i stomaku su se smanjivali – priča Bajron.

Kada je završio terapiju, on je operisan i poslije toga su mu rekli da je zdrav.

– Bilo je čudno kada su mi rekli da sam ponovo ok, svi očekuju da se odmah vratiš u normalu, ali moj način razmišljanja se potpuno promijenio – zaključuje mladić koji sada ima 19 godina.

(24 sata)

(Foto: profimedia.rs)

2 komentara

  1. All three guys hate their jobs and two of the three are involved in blackmail, leading them to their next possible choice: kill each other’s bosses.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com