Rijaliti GROBLJE: Takmičari umirali pred kamerama - Volim Podgoricu

Rijaliti GROBLJE: Takmičari umirali pred kamerama

Najnovija tragedija u kojoj su se dva helikoptera sudarila na snimanju rijalitija i tom prilikom je poginulo 10 ljudi, samo je nastavak crne serije u rijalitijima.

U rijalitijima širom svijeta sve češće dolazi do nesreća u kojima učesnici ginu. 

Na snimanju rijalitija “Dropped” su se sudarila dva helikoptera, koja su učesnike vozila u zabačeni dio Argentine. Riječ je o šou u kojem izbace dve ekipe poznatih ljudi na neka od najnepristupačnijih mjesta na svijetu, a oni moraju da nađu način da prežive i vrate se u civilizaciju.

Poginulo je desetoro ljudi, među njima troje francuskih nosilaca olimpijskih medalja, petoro članova produkcije i dva argentinska pilota. Poginula je plivačica Kamil Mufat, koja je osvojila tri medalje na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu, bokser Aleksis Vastan, osvajač bronzane medalje na Olimpijadi 2008. u Pekingu. S njima je stradala i poznata francuska jedriličarka Florens Arto.

Zbog tragedije je odloženo snimanje koje je počelo početkom februara.

Sudar helikoptera je druga tragedija za dve godine, povezana sa snimanjem rijalitija koje emituje francuski kanal TF1.

U martu 2014. godine 25-godišnji Žerald Babin je preminuo u Kambodži. Tragedija je obilježila prvi dan rada na rijalitiju “Koh Lanta”, što je tamošnja verzija “Survivora’. Sa televizijskog kanala TF1 odmah su zaustavili snimanje i ostale učesnike su poslali kućama.

Prije nego što je postao takmičar šoua, Žerald je prošao ljekarske testove koji nisu ukazivali na neki zdravstveni problem. Tokom snimanja je dobio napad i srčani udar. Ljekari su uspjeli da stabilizuju njegovo stanje prije dolaska u bolnicu, ali malo prije nego što su stigli, Žerald je preminuo.

Samo deset dana poslije njegove smrti, francuski ljekar Tijeri Kosta, koji je pokušao da ga spasi, je izvršio samoubistvo. On nije mogao da podnese što je njegov rad diskreditovan i što su ga optuživali za neadekvatno pruženu pomoć. Ljekar je u popularnom šou proveo čak četiri sezone.

Udavio se u Pakistanu
U avgustu 2009. 32-godišnji takmičar pakistanskog rijaliti šoua se udavio. Sad Kan je preplivavao jezero noseći ranac od sedam kilograma na leđima. Prvo je pozvao u pomoć, a onda je nestao u mutnoj vodi. Ronioci su kasnije pronašli njegovo tijelo. Bio je otac četvoro djece.

U Peruu momak obesio djevojku
Rut Talija Sajas je imala 18 godina kada je odlučila da učestvuje u “Trenutku istine”. Za 5.700 dolara je priznala da se bavi striptizom i prostitucijom, a ta izjava je koštala života. Njen dečko Brajan Levia ju je poslije toga drogirao, pretukao i na kraju objesio. Bio je ubijeđen da mu djevojka radi na telefonskoj centrali, a pravu istinu nije mogao da podnese. Nije bježao od stravičnog zločina koji je počinio.

Umro u “Survivoru”
U maju 2009. 53-godišnji takmičar bugarskog “Survivora” je umro od infarkta na snimanju na Filipinima. Nončo Vodeničarov je bio bivši gradonačelnik, kasakader i pjevač. Samo što je završio jedan zadatak u rijalitiju, preminuo je.

(24sata)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com