Čombe profesor glume u Americi - Volim Podgoricu

Čombe profesor glume u Americi

Poslije Ala Paćina i Kevina Spejsija, bosanski glumac iz Sarajeva Miraj Grbić postao je profesor na dramskoj akademiji New York Film Academy u Los Anđelesu.

Čombe iz serije “Lud, zbunjen, normalan” od januara predaje filmsku glumu, a najdraži dio posla mu je praktični rad sa studentima. 

U kratkoj biografiji na zvaničnoj stranici New York Film Academy stoji kako je Grbić diplomirao na Akademiji scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu gdje je studirao glumu. 

“Postao je prvoklasni glumac u Narodnom pozorištu Sarajevo i igrao je u više od 60 predstava autora poput Šekspira, Molijera, Gogolja i sl. Glumio je u 40 filmova i TV šoua među kojima su “Mission Impossible Ghost Protocol”, “The Hunting Party” i “Gang Related” i drugim filmovima američke, njemačke, bosanske, hrvatske, turske, austrijske, irske, poljske, italijanske, makedonske i australijske produkcije”, piše na stranici.

Grbić je u braku s glumicom Marijom Omaljev sedam godina, a u SAD su se preselili 2013. godine. Osim što je odličan glumac, dobar je pjevač, a svira gitaru i bunjeve. Takođe, trenirao je karate i Tae Kwon Do što mu je pomoglo u filmskim ulogama.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com