RIJEŠENA MISTERIJA Putin se povukao iz javnosti jer očekuje rođenje sina?! - Volim Podgoricu

RIJEŠENA MISTERIJA Putin se povukao iz javnosti jer očekuje rođenje sina?!

Vladimir Putina već nedjelju dana nema nigdje u javnosti, a švajcarski tabloid Blick objavio je informaciju da je razlog nestanka ruskog predsjednika – rođenje sina!

Naime, Švajcarci tvrde da se Putinova ljubavnica Alina Kabajeva prijavila u kliniku Sant'Anna of Sorengo i raspitivala može li ostati na porođaju tamo. Neki očevici tvrde da joj je društvo pravio upravo Putin.

Ruski predsjednik i njegova mlada djevojka, bivša olimpijska prvakinja u gimnastici, gotovo nikad nisu viđeni u javnosti, njihova veza je javna tajna i Rusi tvrde da je zapravo nemoguće provjeriti istinitost priče Švajcaraca.

Blick je otišao tako daleko u nagađanjima, da su čak napisali da mu je klinku u Ticinu preporučio prijatelj Silvio Berluskoni, čija kći Barbara je također tamo rodila.

 Kremlj objavio Putinov raspored kako bi stali na kraj nagađanjima

Putin se u petak sastao s čelnikom vrhovnog suda Vjačeslavom Lebedevim u svojoj rezidenciji u Novo-Ogarjovu blizu Moskve, saopštio je Kremlj i postavio njihove fotografije na svoju web stranicu kako ne bi bilo zabune.

“Ruski predsjednik Vladimir Putin sastat će se s kirgistanskim predsjednikom Almazbekom Atambajevim u Sankt Peterburgu 16. marta”, kazao je Kremlj u drugom saopštenju.

Predsjednikov portparol već tri dana, prvo u srijedu, pa ponovno u četvrtak, te na moskovskom radiju u petak govori da je Putin zdrav.

“Putin je toliko zdrav da vam rukovanjem može slomiti ruku”, rekao je Dmitrij Peskov na radiju. Naglasio je da Putin ima stalne sastanke, ali da “oni svi nisu za javnost”.

Kako pišu američki mediji, ova epizoda potvrda je da je Rusija diktatura, jer bi rijetko koja država bila ovako zatvorena s informacijama ili njeni građani bili tako zainteresirani za stanje svog vođe.

Chicago Tribune naglašava da se Peskov dosad nije morao baviti iznenadnim nestancima svog šefa, naprotiv – Putin je uglavnom sveprisutan.

Suprotno od, naprimjer, njegovog prethodnika Borisa Jeljcina koji je zahtijevao svu moguću imaginaciju svojih spin doktora koji su morali biti jako inventivni u maskiranju njegovog alkoholizma i bolesnog srca. I njegov je portparol je 1996. korstio istu rečenicu o snažnom stisku Jeljcinove ruke.

“Ukratko, Putin je uspio uvesti Ruse u stanje opsesije samo time što im je nestao iz vidokruga. Rusi, uključujući i Putinove protivnike, zabrinuti su za njegov jednonedjeljni nestanak kao što bi bilo dijete kad bi mu otac danima bio nedostupan… Ako to nije znak da je Putin postao diktator u kolektivnoj svijesti nacije, što jest?” pita se Chicago Tribune.

Vrijeme je da se prestane s eufemizmima poput “autoritarni vođa” ili “moćnik”. On je jednostavno diktator, zaključuje list.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com