Vujačić donio pobjedu Budućnosti protiv Zete - Volim Podgoricu

Vujačić donio pobjedu Budućnosti protiv Zete

Golom Vujačića tri minuta prije kraja Budućnost je pobijedila Zetu 1:0 u premijernom meču 22. kola prve fudbalske lige.

Fenomenalno je Aleksandar Vujačić reagovao ispred Cavnića u 87. minutu i krunisao je odličnu igru svog tima. Bio je to njegov peti gol u sezoni, a drugi put presudni za pobjedu plavo-bijelih. 

Fudbaleri Budućnosti bili su mnogo bolji rival pred svojim navijačima, ali su tek u finišu ovjerili pobjedu, glavni razlog je loša završnica vrlo opasnih akcija.

Plavo-bijeli su priprijetili već u šestom minutu. Sa samo nekoliko metara Raičević je pucao pravo u Petkovića.

Zeta je ostala bez prave šanse, a jedina potencijalna opasnost bio je slobodan udarac iz idealne pozicije sa 20 metara, ali ga je Goran Burzanović loše izveo.

U finišu prvog dijela potpuna dominacija Budućnosti i dvije vrlo dobre prilike, ali bez povoljnog epiloga za domaće navijače. Prvo je u 43. minutu Raspopović jednu dugačku loptu sjajno proslijedio na drugu stativu, Raičević je dobro pratio probao glavom ali je Petković odbranio. Samo dva minuta kasnije probao je i Flavio ali se na odmor otišlo sa 0:0.

Tim Dragana Radojičića dominirao je i na startu drugog dijela. U prvih pet minuta dvije velike šanse i to iz gotovo identične pozicije. Sa šest metara Simović i Raičković šutirali su vrlo loše glavom nakon odličnih centaršuteva prvo Flavija pa onda Andrije Vukčevića.

Nakon toga Zeta je uspjela da “umrtvi” igru, da prekine ritam domaćih i čestim pauzama isjecka tok meča, tako da nije bilo skoro nikakvih uzbuđenja do samog finiša.

Mogao je Tomković u 71. minutu da centrira a ne šutira sa sedam osam metara iskosa sa lijeve strane.

Još jednu dobru šansu propustio je Ilinčić koji je sa osam metara pogodio jednog od defanzivaca gostiju iako je bio u fenomenalnoj poziciji.

Kada se činilo da že ostati 0:0. Vujačić je pogodio u 87. minutu. Tek tada se Zeta odvažila da krene naprijed. Na početku sudijske nadoknade ogromnu šansu propustio je Vlaisavljević nakon greške i poklona Simovića, ali je Budućnost preuzela treće mjesto na tabeli pobjedom od 1:0.

(Cdm)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com