VIDEO: Šta odvlači pažnju mladim vozačima - Volim Podgoricu

VIDEO: Šta odvlači pažnju mladim vozačima

Američka fondacija za sigurnost u saobraćaju AAA je analizirala 1.700 snimaka napravljenih neposredno prije saobraćajnih nesreća mladih vozača i otkrila je da je manjak pažnje i neopreznost u 6 od 10 slučajeva uzrok nesreće.

Ovo istraživanje je pokazalo da je čak 60 posto saobraćajnih nesreća mladih vozača uzrokovano nepažnjom, a najčešće su u pitanju razgovor sa suvozačem ikorišćenje mobilnog telefona.

Ova studija je među prvima koja je koristila snimke nesreća na kojima se jasno vidi šta su vozači radili neposredno prije nesreće, ali i šta se u tom trenutku dešavalo na putu ispred njih.

Pokazalo se da su najčešći problemi razgovor sa saputnicima i korišćenje mobilnih uređaja, slanje poruka, gledanje mejlova, ali tu su još i traženje stvari u automobilu, pjevanje i igranje uz muziku kao i šminkanje ili namiještanje frizure.

VIDEO> Nepažnja glavni uzrok saobraćajnih nesreća:


(Blic)

2 komentara

  1. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this just before. So nice to seek out somebody with many original thoughts on this subject. realy appreciation for starting this up. this excellent website are some things that is needed online, an individual after a little originality. useful task for bringing a new challenge for the internet!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com