Željko Milović i Rada Miladinović pobjednici utramaratona - Volim Podgoricu

Željko Milović i Rada Miladinović pobjednici utramaratona

Član atletskog kluba Nikšić, Željko Milović i Rada Miladinović iz Podgoričkog maratona pobjednici su 15. interacionalnog ultramaratona na 50 kilometara, koji je danas održan u Podgorici.

Milović je pobijedio u vremenu tri sata, 38 minuta i 57 sekundi.

Drugo mjesto, kao i prošle godine, osvojio je Beograđanin Miroslav Ranđelović (4:13,10), a treće Gazmend Šehu iz Albanije (4:23,35).

Milović je ujedno proglašen za najizdržljivijeg čovjeka Crne Gore za 2015. godinu, a osvojio je i titulu prvaka Crne Gore u ultramaratonu.

Drugo mjesto pripalo je prošlogodišnjem pobjedniku, Nreki Ljuljđuraju iz ATK Podgorički maraton, a treće atletičaru cetinjskog Lovćena Milanu Malidžanu.

Miladinović je u ženskoj konkurenciji trijumfovala sa rezultatom pet sati, 58 minuta i sekundu.

Ona je istovremeno osvojila titulu prvaka Crne Gore u ultramaratonu.

U ultrmaratonskoj trci učestvovalo je 40 takmičara iz iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Srbije i Crne Gore.

Učesnici podgoričkog ultramaratona trčali su pored brda Ljubović, 50 krugova, na stazi dugoj hiljadu metara.

Ultramaraton je održan u okviru manifestacije Dan trčanja Podgorice.

U trci seniora na deset hiljada metara, treći put uzastopno pobijedio je Dragoljub Korpivica iz barskog Mornara sa rezultatom 32 minuta i 28 sekundi.

Drugo mjesto osvojio je Danilo Janjušević iz AK Nikšić (34:03,1), a treće Miloš Dragović iz ATK Podgorički maraton (34:15,5).

U konkurenciji seniorku na pet hiljada metara pobijedila je Slađana Perunović iz AK Nikšić sa rezultatom 16 minuta i 17 sekundi.

Drugo mjesto osvojila je njena klupska drugarica Lidija Todorović (18:49,3), dok je treća bila Budvanka Daliborka Davidović (20:11,9).

U okviru manifestacije na bacalištu u Tološkoj šumi održan je memorijal Vojo Vračar u bacanju kugle, na kojem je nastupilo oko 30 takmičara u šest kategorija.

U konkurenciji osnovaca pobijedili su Aleksandra Aleksić (OŠ Njegoš Cetinje – 7,85) i Stevo Azarić (OŠ Sutjeska – 4,52).

Kod srednjoškolaca trijumfovali su Milena Bracanović (Srednja stručna Cetinje – 9,17) i Risto Drobnjak, Srednja stručna Bijelo Polje – 16,52).

U konkurenciji veterana trijumfovali su Vučeta Rakočević (Podgorica, 8,50 – četiri kilograma) i Radovan Zeković (Podgorica, 5,34 – šest kilograma).

Manifetacija Dan trčanja okupila je preko preko 500 učesnika.

Održane su trke učenika od prvog do četvrtog razreda na 400 metara, pionirki na 600, pionira i juniorki na 800, juniora na hiljadu metara.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com