Preminula prva žena Džona Lenona - Volim Podgoricu

Preminula prva žena Džona Lenona

Sintija Lenon, bila je prva velika ljubav čuvenog “Bitlsa” Džona Lenona, a par se upoznao na koledžu. Njih dvoje imaju i sina Džulijana Lenona, koji je bio uz majku u vrijeme njene smrti kada ju je rak savladao.

Sintija je umrla u 75. godini u njenom domu u Španiji, nakon što je izubila surovu bitku sa rakom. Ovu vijest je objavio njen sin Džulijan, koji je bio uz nju tokom kobnog trenutka.

“Hvala vam na molitvama i riječima podrške. Zamolio bih vas da poštujete našu privatnost u ovim teškim trenutcima”, napisao je Džulijan na svom sajtu.

Sintija Lenon
Sintija i Džulijan Lenon, Foto: Profimedia.rs

Sintija i Džon su se upoznali na koledžu u Liverpulu 1957. godine, a vjenčali su se odmah 1962. godine samo par mjeseci prije nego što su Bitlsi postali svjetska atrakcija.

Ona se uvijek držala po strani tokom njihovih pojavljivanja, da se često mislilo da je samo jedna od obožavateljki ove grupe, pa je odlučila da ih više ne prati na turnejama. Sintija i Džon su se razveli 1968. godine kada je ona otkrila da ju je muzičar prevario sa Joko Ono.

Upravo tada je i nastala pjesma Džona Mekartnija “Hey Jude”, koja je služila malom Džulijanu da preboli razvod roditelja.

(24 sata)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com