Tri dana spasavao kuče iz bunara, i dao mu ime Srećko! - Volim Podgoricu

Tri dana spasavao kuče iz bunara, i dao mu ime Srećko!

Aleksandar Nešković nikako nije htio da kuče staro oko tri mjeseca ostavi u napuštenom bunaru u Staroj ciglani već je sve učinio da mu pomogne.

– U četvrtak predveče prolazio sam pored Stare ciglane i čuo cviljenje. Prišao sam i na dnu vidio štene. Bunar je dubok najmanje 15 metara. Nije bilo šanse da se spustim do psa. Na Apelovcu poznajem Mariju Predić koja mi je dala korpu od njene kuce. Spustili smo korpu, ali uplašena životinja nije htjela da uđe – prisjeća se Nešković.

On kaže da je zbog mraka sa prijateljem Acom Iićem morao da prekine akciju i nastavio je u petak.

– Iako smo stavili i hranu i vodu, pas nikako nije htio da uđe u korpu. Zvali smo i vatrogasce, ali su nam rekli da im je zabranjeno da spasavaju životinje. I tako smo cio petak pokušavali da nagovorimo psa da uđe – kaže Aleksandar.

– U subotu sam opet došao do bunara. Kad sam povukao konopac osjetio sam da je korpa nešto teža. U korpi je spavalo kučence, promrzlo i pokislo. Mojoj sreći nije bilo kraja – ponosan je Nešković.

Pas je dobio ime Srećko.

Bunar opasan i za ljude

– Ne znam da li je neki Nišlija bacio kučence u bunar ili je samo palo jer sa jedne strane nedostaje zid. Ali, apelujem da se to mjesto obezbijedi jer je vrlo blizu ulica kojom prolaze djeca kada idu u školu – apeluje Aleksandar Nešković.

(Izvor: blic.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com