TRAŽITE POSAO? U Donjim Kokotima se nudi stan i plata do 500 eura, ali niko neće! - Volim Podgoricu

TRAŽITE POSAO? U Donjim Kokotima se nudi stan i plata do 500 eura, ali niko neće!

– Svi se žale da nema posla, a ja, evo, dajem smještaj, plaćena struja, voda, internet, kuhinja TV i plata između 400 i 500 eura, i ne mogu u Crnoj Gori da nađem nikoga ko je voljan da radi!

Ovako za Portal Volim Podgoricu priča Boban Radinović, koji već 15 godina drži farmu pilića u Donjim Kokotima kod Podgorice i žali se da je primoran da radnike za farmu traži u Srbiji. Posla, kaže Boban, ima, ali naglašava da je na farmi sve automatizovano, te da je obaveza zaposlenih da vode računa da to fuinkcioniše.

– Radi se o sipanju hrane u koševe, izđubravanju farme, nasipanju piljevine… To su uobičajeni poslovi koji se rade na farmi pilića. Niko, međutim, neće da radi, jada se Boban. – Primoran sam da tražim radnike van Crne Gore. 

Crna Gora je nedavno zakonom regulisala ovu oblast na način da prednost pri sezonskom zapošljavanju imaju domaći radnici. Pojedini poslodavci sa Primorja su, čak, rekli da među naŠim državljanima ne mogu da nađu sposobne radnike voljne da rade.

Boban kaže da mu trenutno trebaju dva radnika, pored onih koje već ima.

– Može i bračni par, pa kad se na gomilu stave dvije plate, mislim da to nije malo, kaže on.  Hranu ne plaća, ali dodaje:

– Piletine mogu da jedu koliko god hoće! 

6 komentara

  1. ja bih odma da krenem da radim…plata ok da jedem nisam neka izjelica ali posao mi je potreban…stupio bi u kontakt sa vama i radio bi kako se dogovorimo…ŠTO PRE…ODMAH…

  2. Malo je cudno da je oglas jos na sajtu. Vidim odgovore a ogjas je jos tu. Sta tu nije dobro.

  3. Nek mi se javi na broj 0611313253 imam i viber i whatsap zivim kod novog sada radio bi cele godine taj posao zivim sam 52g radio sam taj posao

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com