VMA: Dali otkaz trudnici, pa joj rekli da je “nezahvalna i bezobrazna” - Volim Podgoricu

VMA: Dali otkaz trudnici, pa joj rekli da je “nezahvalna i bezobrazna”

Medicinska sestra iz Sevojna Gordana Bisić (30) dobila je otkaz u beogradskoj Vojnomedicinskoj akademiji zbog trudnoće, piše Alo!.

Bisićeva je bila zaposlena u Centru za hiperbaričnu medicinu od novembra 2011. godine, što je skoro od osnivanja ovog odjeljenja. Ona je bila pod ugovorom o privremenim i povremenim poslovima koji je više puta produžavan.

U novembru je raspisan konkurs za stalno zaposlenje na koji se ona prijavila, ali nije prošla, već je 25. marta dobila otkaz. Rečeno joj je da je “prestala potreba za njenim radom”.

– Ona je taj posao obavljala korektno. Takva vrsta angažovanja podrazumijeva angažovanje po potrebi, odnosno plaćanje dnevnica za obavljeni rad. Kako imenovana više nije mogla da obavlja dodijeljene zadatke, a na pomenutom konkursu nije prošla jer nije zadovoljila propisane kriterijume, Vojnomedicinska akademija više nije imala pravnu osnovu za njeno dalje angažovanje. Žao nam je zbog novonastale situacije, kao i zbog njene pogrešne interpretacije – rekli su iz VMA.

Gordana je otkrila da su od nje tražili da potpiše da svojevoljno napušta posao iz ličnih razloga, a ona je to odbila i tada su joj rekli da je “nezahvalna i bezobrazna”.

Bisićeva je ubijeđena da su je otjerali zato što ne mogu da je čekaju mjesec, dva kada bude na porodiljskom iako je svojevoljno radila do sredine osmog mjeseca trudnoće. Ona se trenutno trudi da ne brine zbog bebe koja stiže, ali se sprema da tuži ovu ustanovu.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com