Ako ste lijepa i pametna žena, i mislite da je to dobro, varate se! Muškarci to baš i ne vole - Volim Podgoricu

Ako ste lijepa i pametna žena, i mislite da je to dobro, varate se! Muškarci to baš i ne vole

Jeste li primijetili da je sve više lijepih, pametnih i uspješnih djevojaka koje su same, a svaka “glupača” uspije da nađe muža? E, pa izgleda da postoji razlog zašto je to tako!

Novo istraživanje pokazalo je da pametne i uspješne žene često ne uspijevaju da ostvare duge veze pa ni brak jer su muškarcima privlačnije manje inteligentne dame.

U ovom ne baš pouzdanim istraživanju, učestvovao je 121 ispitanik, a rezultati pokazuju da inteligentne žene partneri vide kao “problematične”. Ako ne možete da povjerujete u ovo, naučnici imaju objašnjenje.

– Uspješne muškarce privlače manje uspješne žene. Ne zato što žele da njihova partnerka bude glupa, već zato što žele ženu kojoj će on, a ne posao, biti na prvom mjestu – kažu stručnjaci.

Jednostavnije rečeno, oni ne žele inteligentnu ženu, jer to znači da bi se ona bavila nekim ozbiljnim, zahtjevnim poslom i imala manje vremena za njega.

Šta bi onda pametne, uspješne žene koje ne žele da ostanu same, trebalo da rade?

– Trebalo bi da se skrase s partnerom koji je obrazovan manje od njih. Ako ste posvećene karijeri i želite muškarca koji će to da podržava, radite ono što muškarci rade godinama unazad, tražite nekog manje obrazovanog i manje uspješnog nego što ste vi – kaže Linda Hiršman, autorka knjige “Go to Work”, prenosi Mondo.

I izgleda da su je mnoge dame poslušale. Prema podacima istraživačkog centra, u 2012. godini se 21 odsto žena udalo za manje obrazovane muškarce.

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com