Zbog ovih navika brže starimo - Volim Podgoricu

Zbog ovih navika brže starimo

Vjerovatno vam je već poznato da moderna tehnologija uzima svoj danak, ali, ovaj put riječ je o uticaju na izgled i zdravlje kože!

Dermatolozi upozoravaju da su osobe koje često gledaju u svoj mobilni telefon podložnije boranju kože licai nastanku pregiba u predjelu vrata i dekoltea, zbog čestog položaja u kojem glavu naginju ka dolje – prenosi Dejli mejl.

To posljednjih godina sve češće pogađa i mlade žene, dok se prethodne generacije nisu zbog toga brinule i do svojih 60 – ih godina.

“Svakodnevno gledanje u ekrane mobilnih telefona i tableta u tom položaju i te kako ima uticaj na promjene na koži, a posljednjih desetak godina taj problem pogađa sve mlađe žene“, upozorava Kristofer Roland Pejn, konsultant dermatolog na klinici u Londonu.

To područje je posebno osjetljivo kod žena jer je izloženije uticaju i sunčevih zraka, pri čemu trpi gornji sloj kože, koji postaje sve tanji i gubi elastičnost.

Prosječni vlasnik pametnog telefona provede više od dva sata na dan gledajući u ekran svog telefona, a procjenjuje se da čita poruke, mailove i slično i do 150 puta dnevno!

Kada se tome pridoda i vrijeme provedeno gledajući u tastaturu računara, nije ni čudno što se sve mlađe generacije suočavaju sa problemom koji je do skoro bio rezervisan samo za starije!

(Stil)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com