BUDVA: Insistiraju da skinu spomen ploču uspomene srpskoj vojsci iz 1931. - Volim Podgoricu

BUDVA: Insistiraju da skinu spomen ploču uspomene srpskoj vojsci iz 1931.

Predsjednik opštinskog odbora Liberalne partije Budva Blažo Rađenović kazao je da neće odustati od inicijative o uklanjanju spomen-ploče sa ulaza u Stari grad Budva i najavljuje da će, s tim u vezi, inicirati razgovore sa Demokratskom partijom socijalista DPS.

Još nije stavljena tačka na priču da li će biti uklonjena spomen-ploča sa ulaza u Stari grad Budva, koja je 1931. postavljena u znak oslobođenja tog grada.

Da se memorijalna ploča ukloni inicijarala je Liberalna partija prošle godine, ali nije se moglo mnogo uraditi bez prvog čovjeka Ministarstva kulture. Međutim, sada su se u ovoj priči pojavili novi problemi. 

Predsjednik opštinskog odbora Liberalne partije Budva Blažo Rađenović rekao je za Radio Antena M da su ih iz Ministarstva kulture obavijestili da je sada na potezu Opština Budva, koja treba da pošalje inicijativu o uklanjanju spomen-ploče sa ulaza u Stari grad Budva na adresu Ministarstva. Međutim, to nije učinjeno, kaže Rađenović.

Napominje da neće odustati od te ideje. Tokom sedmice tražiće razgovor sa predstavnicima DPS-a, sa kojima su, inače zamrznuli koaliciju na lokalnom nivou.

“Svakako da ćemo mi nakon konstitisanja njihovog Opštinskog odbora, što očekujem da će biti tokom ove sedmice inicirati razgovor, na kojem ćemo ozbiljno da analiziramo predizborne programe, koje smo dali 2012. Nakon tog sastanka će se znati šta će se tačno desiti sa tom pločom”, istakao je Rađenović. 

On je kazao i da Ministarstvo kulture zahtijeva da se razgovora o kulturnom nasleđu u Budvi. 

“Ja sam razgovarao sa gospođom Ljesar iz Ministarstva kulture, koja je takođe rekla da će se morati organizovati sastanaka na temu o degradaciji spomeniika u Starom gradu”, naglasio je Rađenović.

“Isti oni koju su srušili taj spomenik 1918. isti ti su i postavili ovu ploču u Starom gradu, to su činjenice koje pokazuje istorija, a mi smo tu da ih ispravimo i da istoriju nikako ne falsifikujemo, već da govorimo o činjenicama, što je liberalima bio uvijek osnovni cilj”, dodao je on.  

Iz Opštine Budva su kratko kazali da nijesu raspoloženi za bilo kakav komentar u vezi sa inicijativom Liberalne partije. 

Podsjećamo, na tabli koja je iznad glavnih vrata u Stari grad postavljena 1931. piše: “Na uspomenu dolaska hrabre pobjedonosne srpske vojske, koja poslije junačnih pobjeda oslobodi Budvu, na Mitrovdan 8. novembra 1918. postavlja Opština Budva.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com