Koristite drvenu varjaču za miješanje hrane - Volim Podgoricu

Koristite drvenu varjaču za miješanje hrane

Ljubitelji kulinarstva skloni zdravoj hrani rado će više pažnje posvetiti posuđu u kom prave jela, a pritom često ne pridaju važnost materijalima od kojih je posuđe izrađeno.

„Ovo se odnosi na one koji vjeruju u energije. Gvožđe je samo po sebi agresivno. Prilikom miješanja metalnom kašikom ili varjačom po metalnom posuđu, stvara se magnetizam te se energije sudaraju. Upravo iz tog razloga iskusni vinari ne dopuštaju kucanje i lupkanje po bačvama jer se remeti energija. Zato je preporuka korišćenje drvenog pribora za miješanje hrane“, rekao je žiri u hrvatskoj emisiji Master kuvar.

Reaktivno posuđe poput teflonskog, bakarnog i aluminijskog najbolje bi bilo izbjegavati ili barem smanjiti njihovo korišćenje. Ovi materijali vrlo uspješno sprovode toplinu što omogućava ravnomjerno kuvanje, ali problem nastaje zbog reakcije s kisjelom hranom.

Pribor za miješanje neka bude od drveta kad god je moguće jer ne ostavlja “metalni” ukus u hrani, isto vrijedi i za daske za rezanje – bolje je da su drvene.

Drveni pribor je zdraviji u odnosu na onaj napravljen od čelika ili plastike, jer drvo ima prirodnu otpornost koja uništava bakterije na njegovoj površini, dok se na drugim materijalima bakterije nesmetano razvijaju.

Posuda od bambusa za kuvanje na pari, ili kuhinjska pomagala od bilo kojeg drugog drveta takođe su nereaktivni i smatraju se potpuno sigurnima za upotrebu.

Osim drveta, stručnjaci preporučaju korišćenje emajliranog posuđa, staklenog, bambusa ili glinenog i keramičkog posuđa.

(24 sata)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com