Povlači li se (opet) Milo Đukanović? DPS predvidio funkciju “počasnog predsjednika” - Volim Podgoricu

Povlači li se (opet) Milo Đukanović? DPS predvidio funkciju “počasnog predsjednika”

U nacrtu Statuta naći će se klauzula da Demokratska partija socijalista može izabrati i počasnog predsjednika, a nacrt treba prvo da usvoji Predsjedništvo partije koje će biti održano u srijedu 22. aprila. Za počasnog predsjednika obično se bira neko od osnivača i izuzetno zaslužnih članova političkih partija, pišu Dnevne novine.

Politički direktor DPS-a Tarzan Milošević kaže da je u toku izrada kongresnih dokumenata.

“Sada je sve u fazi nacrta, a kompletna dokumenta, što znači i Program i Statut, treba da budu gotovi do 25. maja”, kazao je Milošević za Dn.

Novi Statut partije, za čiju je izradu zadužen potpredsjednik Svetozar Marović usvojiće Kongres partije, a nacrt utvrđuje Glavni odbor DPS-a, koji će, najvjerovatnije, biti održan 5. juna.

Još uvijek nije poznato da li će DPS zadržati klauzulu po kojoj ima četiri potpredsjednika partije, a za mjesto počasnog predsjednika, ako bude prihvaćeno, ima više kandidata.

Počasni predsjednik može biti dosadašnji predsjednik Milo Đukanović, ali i neko od potpredsjednika kao što su Filip Vujanović ili Svetozar Marović.

Naravno, uvijek postoji mogućnost da počasni predsjednik bude i neko od ostalih zaslužnih, “starih” članova Demokratske partije socijalista. Naravno, postoji mogućnost da na Kongresu niko i ne bude izabran na tu funkciju, i da se ostavi prilika da to bude urađeno u nekom narednom periodu.

U svakom slučaju, ova, naizgled, sasvim obična promjena Statuta, može imati značajan uticaj na razvoj političke situacije u Crnoj Gori. Eventualni izbor Đukanovića, Vujanovića ili Marovića, na ovo počasno mjesto, zapravo znači, povlačenje tog funkcionera iz aktivnog bavljenja politikom.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com