Vučurović: Lukšić “panjka” po svijetu, treba da podnese ostavku - Volim Podgoricu

Vučurović: Lukšić “panjka” po svijetu, treba da podnese ostavku

Posljednja afera, u koju je uključen ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić, otkrila je na koji način funkcioniše Vlada Crne Gore i njeno MVPEI u odnosu na zvaničnike drugih država. Nakon otkrivanja sadržaja ovih depeša, u svakoj demokratskoj državi ministar vanjskih poslova bi odmah podnio ostavku, ocijenio je portparol Nove srpske demokratije Jovan Vučurović.

Ruski pritisak na Crnu Goru odvija se preko brojnih struktura od Srpske pravoslavne crkve SPC, opozicionih partija do određenih nevladinih organizacija, kazao je tokom nedavne posjete Berlinu šef crnogorske diplomatije Igor Lukšić, objavio je Dan, a Vučurović tvrdi da Lukšić govori neistine. 

“Cilj je da se izmanipulišu predstavnici ovih država, da im se predoči lažna slika o stanju u našoj zemlji i da se odnosom koji je ispod svakog diplomatskog i političkog nivoa, potvrdi marionetski položaj u kome se nalazi Crna Gora zbog takve politike.

Čitav diplomatski kapacitet ministra Lukšića sveo se na jeftine prevare, opanjkavanje Rusije, opozicije, Srpske pravoslavne crkve, protivnika NATO saveza. Lukšić i njegov šef vjerovatno misle da takva diplomatija, bez kičme i dostojanstva, jedino prolazi kod zapadnih država kada imate problematičnu biografiju, jer to nije diplomatija nego denunciranje i poslovi iz domena obavještajnog rada, što se u svakoj pravnoj državi zakonski sankcioniše”, kazao je Vučurović.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com