Afera “Depeša”: Lukšić zatražio hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost - Volim Podgoricu

Afera “Depeša”: Lukšić zatražio hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić zatražio je hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, kojim predsjedava predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i Biroa za operativnu koordinaciju bezbjednosnog sektora, na čijem je čelu potpredsjednik Vlade Duško Marković, saznaju Dnevne novine iz državnog vrha.

Lukšić, prema pisanju tog lista, traži da ova dva tijela raspravljaju o novonastaloj situaciji, nakon što su dnevne novine “Dan” objavile dva povjerljiva diplomatska dokumenta, ali i da se u kompletan slučaj uključi Agencija za nacionalnu bezbjednost.

“Dan” je objavio depeše ambasada Crne Gore iz Vašingtona i Berlina, u kojima su informacije i detalji razgovora koje je Igor Lukšić obavio prilikom posjete SAD i Njemačkoj.

Interna istraga u Ministarstvu vanjskih poslova je pokrenuta i ona pokazuje da ovo ministarstvo ne mora biti jedino odgovorno za “curenje” povjerljivih diplomatskih dokumenata u crnogorsku javnost.

“Za ovu vrstu komunikacije je zadužena Agencija za nacionalnu bezbjednost i dokumenti su i mimo Ministarstva mogli izaći u javnost”, kaže izvor Dnevnih novina, koji ne želi da prejudicira raspravu na Vijeću i Birou, ali ukazuje na moguća mjesta “curenja” informacija.

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com