Ministarstvo prosvjete osuđuje pisanje homofobnih grafita u Nikšiću - Volim Podgoricu

Ministarstvo prosvjete osuđuje pisanje homofobnih grafita u Nikšiću

Ministarstvo prosvjete najoštrije osuđuje ispisivanje homofobnih grafita na fasadi Filozofskog fekulteta u Nikšiću i izražava zabrinutost zbog ovakvog vandalskog ponašanja pojedinaca. 

“Ovakvo ponašanje usmjereno je na izazivanje mržnje i diskriminacije prema osobama LGBT populacije. Na ovaj način se narušavaju duštveni odnosi i ne poštuju osnovna ljudska prava. Korišćenje institucija visokog obrazovanja, za ovakvo vandalsko ponašanje, predstavlja još jedan pokazatelj da su ovo djela pojedinaca koji nemaju poštovanja ni prema institucijama sitema, ni prema različitostima. Nadamo se da se ovakav incindent više neće ponoviti”, kazali su u Ministarstvu. 

Ministarstvo prosvjete apeluje na građane da poštuju osnovna ljudska prava, pravo na različitost po pitanju rodnog identiteta i seksualne orijentacije. 

“Poseban apel upućujemo svim građanima Crne Gore da poštuju obrazovne institucije, jer na taj način se poštuje znanje. Tako poštujemo i prošle i buduće generacije, koje su upravo znanjem doprinosile razvoju crnogorskog društva i koje će tek dati svoj doprinos. Samo obrazovanjem društvena svijest može napredovati u smislu poštovanja različitosti”, ističu u Ministarstvu.

Oni pozivaju nadležne državne organe da učine sve kako bi se počinioci pronašli i sankcionisali u skladu sa zakonom, i spriječili eventualni pokušaji ovakvog ponašanja u budućem periodu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com