Skupljaju pare da komšiji vrate kuću, zovu i Piksija da pomogne - Volim Podgoricu

Skupljaju pare da komšiji vrate kuću, zovu i Piksija da pomogne

Mještani Pasi Poljane organizovaće sakupljanje dobrovoljnih novčanih priloga kako bi komšiji Venku Panajotovu (60) pomogli da vrati kuću koju mu je izvršitelj prodao zbog duga za struju od 750.000 dinara!

Mještani su prošle nedjelje svojim tijelima spriječili iseljenje i nadaju se da će naći modus da se dug plati, a komšijina kuća vrati. Pasipoljanci se uzdaju u solidarnost, a računaju i na pomoć viđenijih dobrostojećih zemljaka poput proslavljenog fudbalera Dragana Stojkovića Piksija.

– Venko je prototip radničke porodice koja je prošla golgotu tranzicije. On je ostao bez posla i u dugovima, iškolovao je dvije ćerke koje su nezaposlene, a povrh svega ostao je prošle godine i bez supruge koja se razboljela i preminula. Ne smijemo dozvoliti da završi na ulici – kaže Miodrag Stanković Uča, pokretač inicijative. 
 On kaže da je veliki broj mještana jedistven u stavu da ne dozvole nikome da uđe u Venkovu kuću.

– Zauzvrat, nudimo rješenje: da sakupimo potreban novac i da se njime plati dug ili da se onome ko je izlicitirao refundira isplaćena suma. Vidjećemo u kojoj je fazi postupak. Daće ko koliko može. Evo ja prvi dajem 100 evra. Pozvaćemo i Nišlije da nam se priključe, i širu javnost, naše ljude iz inostranstva. Po cijenu života nećemo dati nikome da uđe u Venkovu kuću – veli Stanković.

Prvi Venkov komšija Saša Marković kaže da će uputiti poziv i poznatim žiteljima Pasi Poljane da pomognu.

– Pozvaćemo Piksija, našu fudbalsku legendu, fudbalera Sašu Stojanovića, fudbalera Crvene zvezde, koji su rodom iz Pasi Poljane, ali i neke privrednike i uspješne poslovne ljude. Ne smijemo dozvoliti da Venko ostane bez doma koji je cijelog života gradio. Nevjerovatno je kako je kuća prodata, kada smo nas deset komšija vlasnici parcele na kojoj se nalazi njegova i još nekoliko kuća. To je nezakonito – kaže Marković.

Zoran Đorđević kaže da je spreman da pokloni cijelu platu jer saosjeća sa komšijom koji je u problemima.

– Jeza me hvata kada prođem pored njegove kuće i pomislim da može da se desi da ga isele. Daćemo svi po malo, ko koliko ima. Naselje ima oko 4.000 ljudi, ima rešenja, kaže Milić. Igor Momčilović kaže da je već pričao sa nekim komšijama i da se svi slažu da počnu sakupljanje novca.

– Neko će dati 500 dinara, neko 2.000 dinara, ko je u kakvoj mogućnosti – kaže on.

Inicijativni odbor za spas Venkove kuće, zakazao je zbor mještana naselja za četvrtak u 19.30 kada će se precizirati tok akcije.

„Komšije mi vraćaju volju za životom“
– Hvala komšijama, vraćaju mi volju za životom. Ovako, ne bih imao čemu da se nadam jer sam od 24. aprila praktično na ulici. Da nije bilo komšija i novinara, izbacili bi me na ulicu. Ne znam kako su izračunali taj dug od 750.000 dinara kada ja nikada nisam trošio više od 2.000 dinara mjesečno. Osim toga, mogao je izvršitelj da mi odbija od penzije, ali je odbio – kaže Venko Panajotov.

 

(Izvor: Blic)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com