Velika pobjeda rukometaša u Izraelu! - Volim Podgoricu

Velika pobjeda rukometaša u Izraelu!

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore savladal je u Tel Avivu Izrael sa 22:19, u utakmici četvrte grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Sa ovom trijumfom, naši najbolji rukometaši izjednačili su se sa Srbijom i Islandom, selekcijama koje su dosad osvojile po četiri boda.

“Crveni” su ispunili zacrtani cilj – trijumfom u Izraelu izjednačili su se na tabeli sa Islandom i Srbijom. Sada su korak bliže Evropskom prvenstvu u Poljskoj, a u nedjelju u Baru imaće priliku da naprave još jedan, kada igraju novi meč sa istim protivnikom.

Nakon prvog poluvremena bez mnogo golova (9:9), naši su u nastavku uspjeli da preuzmu kontrolu i riješe meč u svoju korist. Vladan Lipovina, Bogdan Petričević i Mirko Radović opravdali su povjerenje selektora Obradovića, koji su u važnim trenucima preuzimali odgovornost umjesto našeg najboljeg igrača Vaska Ševaljevića, koji je postigao pet golova, ali samo dva iz igre.

Na golu je bio sjajan Mile Mijušković, koji je odbranio 13 šuteva rivala i tako pokazao da povrde Rada Mijatovića ne mora biti hendikep. Mijatović je zbog problema sa povredom većinu meča bio na klupi, Obradović nije želio da ga forsira, ulazio je da brani sedmerce, što mu je jednom pošlo za rukom.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Lipovina sa sedam golova, Ševaljević je dodao pet, Petričević i Radović po tri, Kankaraš se dva puta upisao u strijelce, a po jednom su mreže zatresli Milan Popović i Vuko Borozan.

Kod domaćih, najbolji igrač bio je levi, koji je postigao osam golova, ali nije imao podršku saigrača.

Podsjetimo, Crna Gora je na startu kvalifikacija poražena u Beogradu od Srbije 21:25, dok je u drugom u Baru pobijedila Island 25:24.

Izrael je i dalje na “nuli”, u prva dva kola izgubio je od Islanda u gostima 19:36, a od Srbije pred svojim navijačima 22:26.

(rtcg)

165 komentara

  1. I have to thank you for the efforts you've put in writing this blog. I'm hoping to see the same high-grade blog posts from you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my very own blog now 😉

  2. Aw, this was a very good post. Spending some time and actual effort to make a very good articleÖ but what can I sayÖ I put things off a whole lot and don't manage to get anything done.

  3. Hey There. I found your blog using msn. This isa very well written article. I'll be sure to bookmark it andreturn to read more of your useful information. Thanks for the post.I'll certainly return.

  4. An interesting discussion is definitely worth comment. I believe that you ought to write more about this subject, it may not be a taboo subject but typically folks don't discuss such topics. To the next! Best wishes!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com