Lavovi pregazili Izrael i stali na čelo tabele - Volim Podgoricu

Lavovi pregazili Izrael i stali na čelo tabele

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore savladala je u Baru Izrael u utakmici četvrtog kola četvrte grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj. Nošeni publikom, “lavovi” su dominirali i na kraju slavili sa 33:27 (16:13).

Večerašnjom pobjedom naši rukometaši su zauzeli čelo tabele, pošto su Srbija i Island odigrali neriješeno.

Crna Gora je večeras dokazala da je bolja ekipa od Izraela, koji više nema šansi da se plasira na šampionat Evrope. Naši rukometaši su odigrali mirnije nego u petak u Izraelu.

Na startu meča igralo se gol za gol, a “crveni” su prvi put u prednost došli u 11. minutu (5:4) i od tada je nijesu ispuštali.

Do odlaska na odmor, stvorili su tri gola razlike, a u nastavku su potpuno zaustavili napade gostiju, prije svega najopasnijeg Levija, i brzim golovimai Melića “odlijepili” se na plus pet (19:14), a potom i plus šest (23:16). Nakon furioznog starta drugog dijela igre naših, Izrael nije imao snage da odgovri, jedino je pivot Apo zadavao probleme našoj odbrani.

Sjajan na golu bio je Ristanović, koji je sa klupe ušao u finišu prvog poluvremena i odbranio nekoliko zicera iz blizine. U posljednja dva minuta utakmice, među stativama je stao nedovoljno oporavljeni kapiten Rade Mijatović, ali njegovo odstustvo se ni večeras nije osjetilo.

U večerašnjem duelu proradio je Melić, koji je u Izraelu prepustio ulogu lidera mladim Cetinjanima Lipovini i Petričeviću. Izraelska odbrana nije imala rješenje za brzonogo krilo PSŽ-a, a ubojiti su bili i Radović i Čavor.

U našoj selekciji svi igrači su postizali golove. Najefikasniji, sa šest pogodaka, bili su Fahrudim Melić i Vasko Ševaljević, koji je kao i u prvom meču većinu postigao sa sedam metara, večeras pet. Čavor je postigao četiri gola, Popović, tri, po dva puta mrežu su zatresli Vujović, Božović, Borozan, Grbović i Lipovina, a po jednom su se u strijelce upisali Milašević i Radović.

Ristanović je upisao devet odbrana, Mijušković dvije, a Mijatović jednu, uz sedmerac.

Na drugoj strani, najbolji u bili Apo sa sedam golova i Levi koji je postigao dva manje. Stelman je dao četiri, a Gal tri pogotka.

Crna Gora se nakon četvrtog kola nalazi na prvom mjestu sa šest bodova, drugo mjesto dijele Island i Srbija sa popet bodova. Na poslednjem mjestu je Izralel bez bodova.

Izabranici Ljubomira Obradovića do kraja kvalifikacija igraće u Crnoj Gori protiv Srbije 10. juna i u gostima protiv Islanda 14. juna.

Meč odluke će najvjerovatnije biti sa Islanđanima, sa kojima ćemo se boriti za prvo mjeto u grupi.

Važno je što smo ih savladali u prvom okršaju u Baru, pošto na šampinat Evrope ide i najbolje trećeplasirana selekcija, kojoj će se računati samo bodovi protiv prve dvije.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com