Muškarci koji varaju svoju ženu imaju veće šanse za dobijanje srčanog udara! - Volim Podgoricu

Muškarci koji varaju svoju ženu imaju veće šanse za dobijanje srčanog udara!

Iako zvuči kao ostvarenje snova, pripadnici jačeg pola koji imaju više od jedne žene, imaju i pet puta veći rizik od nastanka srčanih bolesti, kao i opasnog infarkta.

Stabilna ljubavna veza i dugogodišnja bračna partnerka čini dobro muškarcima. Prema brojnim istraživanjima, muškarci koji su u braku u prosjeku žive duže od samaca.

Ali, čini se da je ipak nužno ograničiti se na jednu ženu, jer sve više od toga podiže rizik od srčanog udara za pet puta.

I to, vjerovali ili ne, pokazala je studija na poligamistima u Saudijskoj Arabiji. Prema podacima istraživačkog centra “King Faisal” bolnice, dobrobit od braka za svakog muškarca je manji nivo stresa, zdravija ishrana i više fizičke aktivnosti.

Međutim, ako on ima više žena tada nivo stresa i briga oko finansija postaju znatno veće nego kod prosječnog samca. Poligamija se većinom praktikuje na sjeveru i zapadu Afrike, Bliskom istoku, centralnoj i jugoistočnoj Aziji, a u takvim aranžmanima muškarac obično ima i do četiri žene.

Istraživači su analizirali pacijente u pet bolnica širom Saudijske Arabije. Muškarci sa više od jedne žene obično su nešto starije životne dobi, boljeg finansijskog statusa, ali i daleko bolesniji – s višim krvnim pritiskom, povećanim šećerom u krvi i srčanim bolestima.

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com