Očekuje nas težak posao protiv Srbije - Volim Podgoricu

Očekuje nas težak posao protiv Srbije

Direktor muških reprezentativnih selekcija Rukometnog saveza Crne Gore, Petar Kapisoda, bio je zadovoljan nakon večerašnje pobjede nad Izraelom.

“Želio bih, prije svega da čestitam publici u Baru koja nas je po ko zna koji put vodila do pobjede. U drugom poluvremenu smo igrali malo drugačije nego u prvom. Smatram da Izraelci nijesu izdržali naš ritam. Imali smo veći broj raspoloženih igrača i pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje”, kazao je Kapisoda, za TVCG.

Proslavljeni rukometaš jedinu zamjerku imao je na broj primljenih golova.

“Žao mi je zbog velikog broja primljenih golova, jer se trudimo da sve rivale držimo na 22-23 gola i računamo da ako odigramo odbranu na tom nivou teško može neka ekipa iz ove grupe da nas pobijedi. Svakako, čestitam momcima na fenemenalanoj želji i htjenju”, rekao je Kapisoda.

Za mjesec dana, takođe u Baru, Crna Gora će sa Srbijom, koja će biti pod imperativom pobjede, pošto je u dva duela sa Islandom osvojila samo bod. U slučaju pobjede, naš tim bi izborio bi vizu za Poljsku.

“Upravo iz tog razloga smo zakazali početak priprema za 1. jun, a 3. i 4. juna ćemo u Baru odigrati dvije prijateljske utakmice sa Saudijskom Arabijom. Ta dva meča će nam poslužiti da provjerimo neke od ograča koji nijesu dobijali priliku u ovim kvlaifikacijama. Svaka utakmica i svaki trening je jako dragocjen za ovu mladu ekipu”, istakao je Kapisoda.

“Očekuje nas težak posao protiv reprezentacije Srbije. Iako su odigrali neriješno sa Islandom to ne mijenja ništa, obzirom da u svakom slučaju moramo da ih pobijedimo, a tih osam bodova bi značio plasman na EP”, naglasio je. 

Član selekcije Crne Gore, Mirko Milašević, istakao je zalaganje svojih saigrača.

“Ostvarili smo dvije pobjede koje smo unaprijed ucrtali, iako ne možete računati na pobjede kad znate da morate da dobijete. Momci su večeras ginuli 60 minuta kako bi ostvarili mirniju pobjedu od one u Izraelu. Odigrati dvije utakmice u četiri dana je veoma napornoi, ali isplatilo se. Prvi smo na tabeli, junske mečeve čekamo kao lideri, sa psihološkom prednošću, što puno znači u finišu kvlaifikacija, i mislim da nam to može dati jednu dozu samopuzdanja”, izjavio je Milašević.

“I u prethodnim mečevima smo imali puno rotacija u timu. Malo je drugačiji sistem nego ranije, ali svaki igrač daje više od 100 odsto. odičnim ritmom smo dobili jednu dobro fizički pripremljenu ekipu Izraela”, dodao je.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com