Podgoričanin Marko Miranović vratio novčanik pun para Ukrajinki - Volim Podgoricu

Podgoričanin Marko Miranović vratio novčanik pun para Ukrajinki

Podgoričanin Marko Miranović, maturant Elektrotehničke škole, prekjuče je donio u stanicu budvanske policije novčanik  u kojem je bilo 890 eura, a koji je pronašao na budvanskom šetalištu nedaleko od Staroga grada.

Marko, koji je toga dana sa društvom bio u Budvi, tokom karnevalske fešte, dok je sjedio na kamenom parapetnom zidu, uz šetalište, kod kupališta Garden bich na Slovenskoj plaži vidio  novčanik .

„Pitao sam jednu gospođu koja je tu sjedjela da slučajno nije njen novčanik. Ona je kazala da nije. Zaključio sam da je neko izgubio novčanik, odlučio sa da sačekam da vidim hoće li se vlasnik pojaviti, jer sam se bojao da ako ga ostavim, neko će ga odnijeti. Kako se niko nije pojavio, vidio sam da je novčanik pun novca, a bilo je i dokumenata, bankovnih kartica, pozvao sam policiju da dođe. Oni su mi kazali da ga donesem i ja sam odnio novčnik u budvansku policiju“, ispričao je Marko „Vijestima“.

Prema njegovim riječima sa njim je u policiju otišao i jedan čovjek koji se takođe zadesio na licu mjesta na šetalištu.

„Ispričao sam u policiji gdje sam i kako pronašao  novčanik , uzeli su moje podatke. Poslije izvjesnog vremena pozvala me je Ukrajinka da mi se zahvali“, kazao je Marko.

Na konstataciju da je to sada rijetkost da se neko u vrijeme opšte besparice odluči da vrati pozamašnu svotu novca, Marko je kazao da bi to uvijek učinio, jer je tako vaspitan.

„Znam da je to nekome sada čudno, možda bi me neko smatrao da nisam normalan, ali zaista mislim da bi mnogi moji prijatelji, drugovi i svi one koje poznajem isto učinili“, navodi mladić.

Kako je „Vijestima“ rečeno u budvanskoj policiji, bili su više nego prijatno iznenađeni potezom mladića i čovjeka, koji su zajedno došli da vrate izgubljeni  novčanik .

Priča da je 18-godišnji mladić donio  novčanik  koji je pronašao na šetalištu u policiju, u vrijeme kada su mnoge norme ponašanja prekršene, zvuči onima nalik u filmovima naučne fantastike.

Kako saznajemo, Ukrajinka, je bila više nego oduševljena, kada je saznala da je pronađen njen  novčanik , te je odmah od policije tražila kontakt sa mladićem, kako bi mu uručila poklon.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com