Đukanović nije znao da je ukinuta presuda Damiru Mandiću, “osudio” ga na 19 godina - Volim Podgoricu

Đukanović nije znao da je ukinuta presuda Damiru Mandiću, “osudio” ga na 19 godina

Premijer Milo Đukanović juče nije znao da je ukinuta presuda Damiru Mandiću, jedinom optuženom za ubistvo Duška Jovanovića. 

Govoreći o tom zločinu, on je novinarima  kazao da je Vlada nudila nagradu za  informacije o naručiocima i izvršiocima tog ubistva…

“Više puta sam kazao da nije bezazleno to što taj proces nijesmo do kraja zaokružili. Taj proces je zaokružen u nekoj mjeri i danas čovjek izdržava kaznu, ne malu kaznu, od 19 godina zatvora, za učešće u tom krivičnom djelu. Svi nosimo loš utisak da stvar nije okončana do kraja, ali svi ti predmeti su živi”, rekao je Đukanović, nakon sastanka sa predsjednicom Vrhovnog suda Vesnom Medenicom.

Mandiću je ukinuta presuda  i ponovo mu se sudi za učešće u ubistvu glavnog i odgovornog urednika “Dana”.

Medenica je juče saopštila da će vlast  učiniti sve da crnogorski sudovi dobiju  bolje i adekvatnije prostore za obavljanje  funkcija.

Ona je  bila domaćin delegaciji Vlade, u okviru  dana “Otvorenih vrata”.

“Treba obezbijediti stanove za sudije, jer svaki sudija mora biti samostalan i nezavistan, a samostalan i nezavistan je onoliko koliko je i finansijski nezavistan”, kazala je Medenica.

Rekla je da će i dalje raditi na unapređenju efikasnosti i pouzdanosti sudskog sistema: “Ne samo zbog obaveza koje imamo prema Evropskoj uniji, nego i zbog obaveza koje imamo prema građanima Crne Gore”…

Đukanović je istakao  da Vlada  očekuje  da sudska vlast nastavi sa unapređenjem efikasnosti…

On je apostrofirao da treba okončati nekoliko predmeta koji traju godinama i koji, kako je kazao, kod laičke javnosti stvaraju negativnu sliku o sudstvu…

“Da se te slabosti otklone na efikasan način i da se  kroz pravosnažno okončavanje, stvori utisak o pouzdanosti crnogorske sudske vlasti i crnogorske države”, rekao je Đukanović.

(vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com