Organizatori likvidacije Markovića Crnu Goru napustili prije tri mjeseca - Volim Podgoricu

Organizatori likvidacije Markovića Crnu Goru napustili prije tri mjeseca

Policija provjerava nekoliko osoba iz Podgorice, Herceg Novog i Kotora za koje sumnja da su organizovale ubistvo biznismena iz Budve Saše Markovića. Tragom te informacije koju istražitelji provjeravaju dvadeset dana, juče su pretreseni njihovi objekti u Podgorici, Kotoru i Herceg Novom. Uhapšen je Novljanin Vladimir Roganović kada je u njegovom stanu pronađen pištolj „CZ“ para kalibra 9 milimetara u ilegalnom posjedu. Priveden je zamjeniku osnovnog državnog tužioca u Herceg Novom zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Tužilac je osumnjičenom odredio zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden sudiji za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom, koji će se izjasniti o pritvoru.

Roganović je poznat javnosti od ubistva vođe navijača Crvene zvezde Marka Vesnića i ranjavanje njegovog kuma Ivana Markovića. Vladimiru Roganoviću se stavljalo na teret da je zajedno sa Duškom Roganovićem i Draženom Čađenovićem 2009. godine u blizini Omladinskog parka u Igalu ubio Vesnića, ali je u ponovljenom postupku pravosnažno oslobođen. Jedini osuđeni za ubistvo je Duško Roganović, koji je dobio 12 godina zatvora.

Osim stana Roganovića, pretreseni su objekti Kotorana Rada Zvicera, Slobodana Kašćelana i braće Knežević. U Podgorici je pretresena kuća Milana Vujotića ispod čijeg je blindiranog audija A 8 u Bloku pet 19. februara postavljena eksplozivna naprava.

Prema Pobjedinim informacijama, osobe koje se sumnjiče da su umiješane u ubistvo Saše Markovića napustile su Crnu Goru. Neki su izašli iz zemlje čak prije tri mjeseca.

Policija sklapa mozaik zločina i skuplja dokaze. Dosadašnji rezultati istrage ukazuju da je ubistvo Saše Markovića povezano sa razračunavanjem grupe međunarodnih švercera narkotika sa eksjugoslovenskih prostora.

Razračunavanja su počela nakon što je u Valensiji u oktobru prošle godine nestala velika isporuka kokaina. Droga je bila namijenjena evropskom tržištu, ali i dijelu balkanskog tržišta, prvenstveno za Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru i Bosnu. Počele su optužbe klanova i razračunavanja, sve s ciljem da se otkriju otimači plijena. U Njemačkoj su početkom godine bila dva vatrena obračuna, potom dvije podmetnute eksplozije ispod automobila u Podgorici i Beogradu, potom i jedna likvidacija u Beogradu.

(Analitika)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com